αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 κανόνες για να γίνεις εκατομμυριούχος ως υπάλληλος

Οι 7 κανόνες για να γίνεις εκατομμυριούχος ως υπάλληλος

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι έχει πει ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, φαντάζονται ότι εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, με πάθος, έχοντας βρει την «καταπληκτική ιδέα». Ωστόσο, το 39% αυτών έγιναν πλούσιοι ενώ εργάζονταν για κάποιον άλλο!

Πως τα κατάφεραν; Εφάρμοζαν έναν ή περισσότερους από τους 7 παρακάτω κανόνες. «Δεν είναι όλοι οι πλούσιοι, διαχειριστές μιας επιχείρησης. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια προς τον πλούτο και ένα από αυτά τα μονοπάτια είναι να είσαι υπάλληλος» λέει ο Thomas C. Corley.

1. Δούλευαν περισσότερες ώρες: Οι άνθρωποι που μελέτησε εργάζονταν κατά μέσο όρο 51 ώρες την εβδομάδα. Το 44% ξεκινούσε την εργάσιμη ημέρα του νωρίτερα από τους άλλους υπαλλήλους της εταιρείας του.

2. Ανέπτυξαν μια θέση εντός της εταιρείας τους: Υπήρχαν κάποιες θέσεις που αποφεύγονταν, επειδή περιλάμβαναν περισσότερη δουλειά ή μεγαλύτερες απαιτήσεις και το προσπάθησαν εδραιώνοντας ένα πόστο.

3. Ισχυρές σχέσεις με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων: Έχτισαν ισχυρές σχέσεις με ανώτερα στελέχη της εταιρείας και με ανώτερα στελέχη σε άλλες εταιρείες του κλάδου τους (δηλαδή εμπορικές ομάδες, φιλανθρωπικές ομάδες, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα).

4. Επιπλέον ευθύνες: Αναζήτησαν πράγματα που θα τους επέτρεπαν να μάθουν νέες δεξιότητες ή να αναπτύξουν τις υπάρχουσες. Έλαβαν έργα που τους επέτρεψαν να συνεργαστούν με άλλους ανώτερους ανθρώπους, επιδεικνύοντας τις γνώσεις τους και την εργασιακή τους ηθική.

5. Είχαν ανεπτυγμένη υπομονή και επιμονή: Πολλοί υπάλληλοι, στους οποίους απορρίφθηκε η προσφορά που πίστευαν ότι αξίζουν, εγκατέλειψαν την εταιρεία τους. Οι πλούσιοι υπάλληλοι της μελέτης του υπέμειναν και επέμειναν και τελικά ανταμείφθηκαν με την προώθηση που επιθυμούσαν.

6. Έλεγξαν τα συναισθήματά τους: Ήταν αισιόδοξοι και απέκτησαν τη συνήθεια να μην χάνουν ποτέ την ψυχραιμία τους. Επειδή στους ανθρώπους άρεσε να συνεργάζονται μαζί τους, ήταν οι πρώτοι που έλαβαν τις προσφορές.

7. Μοιράζονται καλά… κουτσομπολιά: Τα περισσότερα κουτσομπολιά είναι αρνητικά. Το καλό κουτσομπολιό είναι όταν λέτε μόνο θετικά και ωραία πράγματα για άλλους μέσα στην εταιρεία, όταν δεν είναι μπροστά. Αυτοί που μελέτησες ο συγγραφέας είχαν την τάση να λένε ωραία πράγματα για τους άλλους και, ως αποτέλεσμα, αυτό άρεσε και τους έδειχναν εμπιστοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 7 =