αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRetrokit: Μια startup μετατρέπει τη θρυλική Vespa σε ηλεκτρικό όχημα

Retrokit: Μια startup μετατρέπει τη θρυλική Vespa σε ηλεκτρικό όχημα

To Retrokit είναι η λύση που έχει αναπτύξει η εταιρεία ιταλική start-up Motoveloci για τη μετατροπή της θρυλικής Vespa σε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Δυο μηχανικοί, ο Alex Leardini και ο Leonardo Ubaldi, και μια οικονομολόγος, η Chiara Bizzocchi, βρίσκονται πίσω από την εταιρεία η οποία έχει ως στόχο να μετατρέψει τις βέσπες σε σύγχρονα, ηλεκτρικά δίκυκλα χωρίς να αλλοιώσει τον διαχρονικό τους χαρακτήρα τουλάχιστον από άποψη εμφάνισης.

Το κιτ μετατροπής που έχει ετοιμάσει η Motoveloci ονομάζεται Retrokit και περιλαμβάνει ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία. Η μετατροπή περιλαμβάνει την αφαίρεση του κινητήρα και του ρεζερβουάρ, ενώ δεν απαιτείται καμία αλλαγή στο πλαίσιο.

Η μπαταρία 1,5 kWh είναι αποσπώμενη, ζυγίζει μόλις 6 κιλά και τοποθετείται κάτω από τη σέλα. Φορτίζει πλήρως σε τρεις ώρες και υπόσχεται αυτονομία 100 χιλιόμετρα, υπεραρκετά για τις αστικές μετακινήσεις.

Για να διατηρηθεί η ρετρό εμφάνιση του οχήματος, δεν έχει τοποθετηθεί κάποιο ψηφιακό όργανο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η εταιρεία δεν έχει φροντίσει ώστε να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες στον αναβάτη. Αυτό γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphones που συνδέεται μέσω Bluetooth στην κεντρική μονάδα της Vespa.

Μέσα από το app ο αναβάτης μπορεί να λάβει διάφορες πληροφορίες για την κατάσταση της Vespa, όπως για παράδειγμα το επίπεδο της μπαταρίας, τη διάρκεια φόρτισης, την αυτονομία, αλλά και να ρυθμίσει την τελική της ταχύτητα, η οποία περιορίζεται στα 45 km/h αλλά μπορεί να φτάσει στα 90 km/h, αν το επιλέξει ο αναβάτης μέσω της εφαρμογής!

Το Retrokit είναι διαθέσιμο μέσω πλατφόρμας crowdfunding στην τιμή των 2.290 ευρώ για τα εξής μοντέλα: Vespa 50N, 50R, 50 Special, 90, 90SS, 125 Primavera, 125 ET3 καθώς και όλα τα μοντέλα PK 50 & 125.

Πηγή: autonomous.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =