αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να βγάζεις χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύεις

Επτά τρόποι για να βγάζεις χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύεις

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και πιθανόν να κάνεις τα σχέδια σου για τις φετινές διακοπές. Πως θα σου φαινόταν τώρα να συνεχίσεις να έχεις έσοδα ενώ ταξιδεύεις;

Πέρα από τις remote θέσεις που είναι ανοιχτές σε πολλές εταιρίες, μπορείς να χτίσεις και τις δικές σου πηγές εισοδήματος. Οι οποίες δεν απαιτούν να έχεις απαραίτητα μία σταθερή βάση κάπου στον κόσμο. Ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεσαι έναν βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό (laptop, smartphone και ίσως ακουστικά). Και φυσικά καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Εδώ είναι λοιπόν 7 τρόποι για να έχεις εισόδημα, ενώ παράλληλα ταξιδεύεις. Αρκεί φυσικά να αφιερώνεις κάποιες ώρες για να κάνεις την δουλειά, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Online μαθήματα

«Όλοι έχουν κάτι να διδάξουν», λέει ο βετεράνος δημιουργός online μαθημάτων Chris Haroun, ο οποίος κέρδισε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια πουλώντας τα δεκάδες μαθήματά του στην διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης Udemy. Σκεφτείτε την εργασιακή σας εμπειρία, τα μακροχρόνια χόμπι σας και τα πράγματα για τα οποία ζητούν τη βοήθειά σας οι φίλοι και η οικογένεια και δείτε αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάθημα για αυτά. Υπάρχουν πολλά websites εκεί έξω στα οποία μπορείς να αναρτήσεις τα online μαθήματα σου και να έχεις έσοδα. Και φυσικά μπορείς να «παίξεις» και μέσα από δικά σου social κανάλια και κοινότητες

Ανοίξου στο freelancing

Αν δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις, μπορεί να επιλέξεις μια δεξιότητα που έχει ζήτηση —όπως η συγγραφή άρθρων, το coding ή η γραφιστική— και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μέσα από μια πλατφόρμα όπως το Fiverr ή το Upwork. Μπορείτε να ορίσετε την αμοιβή σας για διαφορετικές υπηρεσίες με βάση την πολυετή εμπειρία σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας επίσης σε ιστότοπους όπως το Linkedin ή σε ομάδες του Facebook, όπου οι άνθρωποι συχνά αναζητούν πρόσθετη βοήθεια από freelancers. Θυμηθείτε και την περίπτωση της 28χρονης που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και βγάζει 350.000 δολάρια τον χρόνο, μέσω Fiverr.

Visual Assistant

Εάν είστε κάποιος που υπερηφανεύεται για την οργάνωση, την υπευθυνότητα και την τέχνη του να εκτελεί πολλές εργασίες εγκαίρως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ένας εικονικός βοηθός, οι οποίοι είναι freelancers που υποστηρίζουν πελάτες εξ αποστάσεως. Ενώ οι άνθρωποι προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς για πολλές διαφορετικές εργασίες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι για διοικητικά καθήκοντα, υπηρεσίες μάρκετινγκ ή άλλες υποχρεώσεις που διατηρούν την επιχείρηση σε καλό δρόμο και άνθηση.

Φτιάξε το δικό σου blog

Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου blog με πολύ μικρό κόστος. Και να γράφεις είτε για τα ταξίδια που κάνεις, είτε για οποιαδήποτε άλλη θεματολογία. Έτσι ξεκίνησε άλλωστε και το It’s Posssible κάποτε. Και πως θα έχεις έσοδα; Όπως έχουμε ξανά πει και σε παλαιότερα άρθρα μας, υπάρχουν 5 βασικοί τρόποι:

Google Ads
Οι γνωστές διαφημισούλες της Google. Απλά κάνεις την αίτηση σου στην Google, παρέχεις τον χώρο που θες, και κάθε μήνα μπαίνει ένα χρηματικό ποσό στον λογαριασμό σου. Το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το πόσοι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο blog σου.

Affiliate προγράμματα
Διαφημίσεις που σε πληρώνουν με βάση τις πωλήσεις. Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που παρέχουν τέτοια προγράμματα. Συνήθως βέβαια τα έσοδα είναι μικρά από αυτό το μοντέλο.

Πούλα online προϊόντα ή υπηρεσίες
Μπορείς να πουλάς π.χ. e-books ή online μαθήματα. Έχεις το κοινό, έχεις το προϊόν ή την υπηρεσία, και «συνδέεις» όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Banners για διαφημιζόμενους
Banners σαν αυτά της Google, αλλά χωρίς κάποιον ενδιάμεσο εδώ. Απευθείας συμφωνίες με διαφημιζόμενους. Είναι μια τακτική που μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Και χωρίς να επηρεάζεται το «καθαρό» περιεχόμενο σου. Αρκεί βέβαια να καταφέρεις να κλείσεις τα deals. Να σημειώσουμε εδώ ότι αν έχεις καλή επισκεψιμότητα, είναι πιθανό να σε αναζητήσουν οι ίδιοι οι διαφημιζόμενοι πριν το κάνεις εσύ.

Sponsored- πληρωμένο περιεχόμενο
Αυτή είναι μια τακτική που δεν χρησιμοποιούμε στο It’s Possible. Ωστόσο υπάρχει στην αγορά γενικότερα. Και μπορεί να σου φέρει καλά έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Μια εταιρία σε πληρώνει για να παράξεις το περιεχόμενο που θέλει, και αυτό να δημοσιευτεί στο blog σου.

Copywriter

«Το γράψιμο είναι μια παράλληλη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως», λέει η Kathy Kristof, CEO του Sidehusl.com, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πληρωθεί αξιοπρεπώς». Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν editors για να δημιουργήσουν κείμενα για τους ιστότοπους τους, τα newsletters και τα blog post τους. Οι κειμενογράφοι έχουν συνήθως πτυχίο στα αγγλικά, στη δημοσιογραφία ή σε σχετικό τομέα, αλλά ορισμένοι εργοδότες ενδέχεται να προσλάβουν κειμενογράφους χωρίς κάποιο σχετικό πτυχίο. Μπορείς να βρεις remote copywriting δουλειές μέσα από πλατφόρμες όπως το FlexJobs και το ProBlogger.com. Η’ μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να παρέχεις υπηρεσίες μέσα από το Fiverr.

Μεταφραστής

Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Και δεν έχει σημασία από ποια τοποθεσία κάνεις τις μεταφράσεις σου. Αρκεί να είναι καλές.

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως είναι να δουλεύεις remote από τη Νάξο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + seven =