αρχικηVIRALRemote εργαζόμενος χτύπησε στο σπίτι του και το δικαστήριο αποφάσισε ότι θεωρείται εργατικό ατύχημα

Remote εργαζόμενος χτύπησε στο σπίτι του και το δικαστήριο αποφάσισε ότι θεωρείται εργατικό ατύχημα

Μετακίνηση για την εργασία με την αντίστοιχη ασφάλιση θεωρείται στη Γερμανία, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, το περπάτημα για λίγα μέτρα από το κρεβάτι μέχρι το γραφείο του σπιτιού.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα όταν ένας άνδρας γλίστρησε στην σκάλα ενώ πήγαινε από τον έναν όροφο της κρεβατοκάμαράς του, στον άλλο που βρισκόταν το γραφείο του για να ξεκινήσει δουλειά. Έσπασε την πλάτη του, με την ασφάλιση εργοδοτικής ευθύνης να μην τον καλύπτει.

Ο ίδιος πήγε το θέμα στη δικαιοσύνη. Το αίτημα του άνδρα είχε αρχικά απορριφθεί από δύο διαφορετικά δικαστήρια, ωστόσο ο ίδιος προσέφυγε τελικά στο ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο και τον δικαίωσε.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το περπάτημα από το κρεβάτι προς το γραφείο του σπιτιού του εντάσσεται στο πλαίσιο της «μετακίνησης προς την εργασία» και επομένως αποτελεί εργατικό ατύχημα.

«Η πρώτη διαδρομή από το κρεβάτι στο γραφείου του σπιτιού είναι μια ασφαλισμένη μετακίνηση εργασίας. Ο ενάγων υπέστη εργατικό ατύχημα όταν έπεσε στο δρόμο προς το γραφείο του σπιτιού του το πρωί», ανέφερε μεταξύ άλλων η δικαστική απόφαση.

«Εάν η ασφαλισμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται στο νοικοκυριό του ασφαλισμένου ή σε άλλη τοποθεσία, η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται στον ίδιο βαθμό όπως όταν η δραστηριότητα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας», κατέληξε το δικαστήριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − three =