αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έκανε 3 δουλειές μέχρι που έφτιαξε έναν κολοσσό 265 εκατ. δολαρίων

Ο άνθρωπος που έκανε 3 δουλειές μέχρι που έφτιαξε έναν κολοσσό 265 εκατ. δολαρίων

Η Re/Max δραστηριοποιείται σε ακίνητα σε περισσότερες από 110 χώρες και έχει αξία 265,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά ξεκίνησε με ένα μόνο, μικρό σπίτι στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όπως αποκαλύπτει ο συνιδρυτής και πρόεδρός της, Ντέιβ Λίνιγκερ στο CNBC.

Ο ίδιος τότε δούλευε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αφού παράτησε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Και έψαχνε τρόπους να αυξήσει το μηνιαίο εισόδημά του, καθώς ο στρατιωτικός μισθός του ανέρχονται σε μόλις 99 δολάρια.

«Τα βράδια δούλευα σε ένα βενζινάδικο – κανείς δεν είχε self-service τότε – και μετά δούλευα και σε έναν κινηματογράφο. Μεταξύ των τριών θέσεων μερικής απασχόλησης και των 99 δολ. που έπαιρνα από την υπηρεσία μου, έβγαζα έως και 500 δολ. μηνιαίως. Και αυτό δεν ήταν κακό» υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως ζούσε με φειδώ και εξοικονομούσε αρκετά για να αγοράσει ένα μικρό, «πολύ φθηνό» σπίτι.

Ξόδεψε έξι μήνες για να το ανακαινίσει και το πούλησε για 5.000 δολάρια. Γρήγορα, «εθίστηκε» και θέλησε να το ξανακάνει.

Dave Liniger | Area 15 Ventures

«Σκέφτηκα, δουλεύοντας τόσο σκληρά όσο σε πολλές δουλειές, το να βγάλω 5.000 δολάρια σε ένα εξαμηνιαίο πρότζεκτ έργο ήταν θεϊκό για εμένα» ανέφερε και πρόσθεσε πως επανεπένδυσε τα κέρδη του και ξόδεψε τα επόμενα χρόνια αγοράζοντας και μεταπωλώντας σπίτια που είχαν επισκευαστεί. Στη συνέχεια, απέκτησε μια άδεια σχετική με το real estate και ανακάλυψε ότι είχε ταλέντο ως μεσίτης.

Παράτησε τον στρατό το 1971, μετακόμισε στο Ντένβερ και εργάστηκε για άλλα μεσιτικά γραφεία ακινήτων προτού ιδρύσει την Re/Max με τη μελλοντική σύζυγό του, Γκέιλ.

Πήραν δάνειo 300.000 δολαρίων για να προσλάβουν υπαλλήλους και βγάλουν στον αέρα την επιχείρησή τους, αλλά μέσα σε πέντε χρόνια, έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας στο Κολοράντο.

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος για σχεδόν 45 χρόνια πριν παραιτηθεί το 2018 και τώρα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Re/Max.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =