αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRejuvenate Bio: Η startup που, όπως λέει, έχει βρει τον τρόπο για να σε κάνει πιο νέο

Rejuvenate Bio: Η startup που, όπως λέει, έχει βρει τον τρόπο για να σε κάνει πιο νέο

Μια startup από το Harvard έχει ξεκινήσει ήδη προκαταρκτικά πειράματα σε σκυλιά και ισχυρίζεται ότι μπορεί να τα κάνει “νεότερα” προσθέτοντας νέες οδηγίες στο DNA του σώματος τους, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στους ανθρώπους.

Η Rejuvenate Bio, με συνιδρυτή τον George Church, βασίζεται σε προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι επεμβαίνοντας σε γονίδια απλών οργανισμών, όπως τα σκουλήκια και οι μύγες, μπορούν να διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής τους. Προηγούμενη έρευνα έδειξε, επίσης, ότι με τη μετάγγιση αίματος από νεαρά τρωκτικά σε γερασμένα ποντίκια, μπορούν να επαναφέρουν ορισμένους βιοδείκτες σε νεανικά επίπεδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Church: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από δοκιμές σε ποντίκια και κάνουμε μερικά σε σκύλους, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και στον άνθρωπο».

Τόνισε, επιπλέον, πως ο στόχος του είναι να καταφέρει να δει έναν άνθρωπο με μυαλό και σώμα 22 χρονου και εμπειρία 130 χρονου.

Η εταιρεία λειτουργεί αυστηρώς ιδιωτικά, αλλά τα έγγραφα που ελήφθησαν από την MIT Technology Review έδειξαν ότι η Rejuvenate Bio είχε πραγματοποιήσει δοκιμές της γονιδιακής θεραπείας της σε συνεργασία με το Tufts Veterinary School στη Βοστόνη σε τέσσερα σκυλιά.

Ο Church επισήμανε ότι ακόμα και αν η γονιδιακή θεραπεία αντιστροφής της γήρανσης δεν λειτουργήσει στον άνθρωπο, θα μπορούσε να αποδειχθεί αποδοτική τουλάχιστον για τα σκυλιά.

“Τα σκυλιά είναι μια αγορά από μόνη της. Δεν είναι απλά ένα μεγάλος οργανισμός που μοιάζει με του ανθρώπου. Είναι κάτι για το οποίο ο κόσμος πληρώνει και η διαδικασία έγκρισης από τον οργανισμό FDA (Federal Drugs Administration) γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς. Θα πραγματοποιήσουμε δοκιμές σε σκύλους και θα προκύψει κάποιο προϊόν, οι πωλήσεις του οποίου θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για τον άνθρωπο”

Η Rejuvenate Bio έχει ήδη λάβει επιχορήγηση από την Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ για να εξετάσει το ενδεχόμενο “ενίσχυσης” των σκύλων του στρατού.

Το 2015, το εργαστήριο του Church στο Χάρβαρντ άρχισε την προσπάθεια αναζωογόνησης ποντικιών χρησιμοποιώντας γονιδιακή θεραπεία καθώς και το ισχυρό εργαλείο γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR. Οι γονιδιακές θεραπείες εισάγουν οδηγίες DNA σε έναν ιό, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρεται στα κύτταρα του ζώου. Το εργαστήριο έχει δοκιμάσει πάνω από 60 διαφορετικές γονιδιακές θεραπείες σε ποντίκια.

Μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι ορισμένα σκυλιά εμφάνισαν βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη χορήγηση του «θαυματουργού φαρμάκου» (Ραπαμυκίνη), προκαλώντας περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη δυνατότητα παράτασης της διάρκειας ζωής των σκύλων.

Χρησιμοποιείται ήδη σε ασθενείς με μεταμόσχευση με σκοπό να αποτρέψει την απόρριψη οργάνου και οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να βελτιώσει τη μάθηση και να βοηθήσει στη θεραπεία της γνωσιακής παρακμής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − four =