αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRecycle Track Systems: Η «Uber των σκουπιδιών» που έχει αντλήσει 15 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις

Recycle Track Systems: Η «Uber των σκουπιδιών» που έχει αντλήσει 15 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις

Στην εποχή της επέλασης των startup, εκφράζεται πολύ συχνά η άποψη πως κάθε πιθανή ανάγκη έχει καλυφθεί χάρη σε μία παρεχόμενη από νεοφυείς επιχειρήσεις υπηρεσία. Προς μεγάλη τους έκπληξη, πολύ σημαντικοί επενδυτές του διεθνούς επιχειρηματικού οικοσυστήματος ανακάλυψαν πως υπάρχει ένας τομέας, αυτός της διαχείρισης σκουπιδιών, που δεν έχει γίνει ακόμα πεδίο δραστηριοποίησης των startup εταιρειών.

Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει η Recycle Track Systems (RTS),μία εταιρεία από τη Νέα Υόρκη που κατάφερε να συγκεντρώσει 11,7 εκατομμύρια δολάρια στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των χρημάτων που έχει συγκεντρώσει στα 15 εκατομμύρια.

Η Recycle Track Systems, που έχει χαρακτηριστεί ήδη από τους επενδυτές ως «η Uber των σκουπιδιών», μετράει δύο χρόνια ζωής και προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης απορριμάτων και ανακύκλωσης και όλα αυτά με τη βοήθεια του smartphone, όπως σημειώνει το Enikonomia.gr.

Πρόκειται για έναν κλάδο υπηρεσιών που εκτιμάται πως κάνει τζίρο 45-65 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, αλλά μέχρι πρότινος τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι επενδυτές, τον … σνόμπαραν. Η Recycle Track Systems άδραξε την ευκαιρία και πλέον είναι η αγαπημένη συνεργάτης εταιρειών-κολοσσών του λιανεμπορίου, όπως η WeWork, η Whole Foods και η SoulCycle, οι οποίες έχουν ήδη συνάψει πολυετείς συμφωνίες συνεργασίας με την Recycle Track Systems.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =