αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑRaspberry Pi 400: Το πληκτρολόγιο- υπολογιστής με τιμή στα 70 δολάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Raspberry Pi 400: Το πληκτρολόγιο- υπολογιστής με τιμή στα 70 δολάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου (οκτώ χρόνια πριν), το Raspberry Pi παραδοσιακά πωλείται ως modular computer. Αγοράζετε την πλακέτα ξεχωριστά, συνδέετε τα δικά σας περιφερειακά, εισάγετε μια κάρτα SD και, στη συνέχεια, μπορείτε να εργαστείτε στο δικό σας υπολογιστικό project. Το Foundation παρακολουθούσε καθώς τρίτα μέρη – συμπεριλαμβανομένου του Kano – δημιούργησαν τις δικές τους λύσεις all-in-one γύρω από το Raspberry Pi, οδηγώντας το στο να δημιουργήσει το δικό του Desktop Kit, το οποίο συγκέντρωσε όλη την απαραίτητη τεχνολογία για την ανάπτυξη ενός πλήρους λειτουργικού desktop ή ενός coding workstation. Τώρα, γίνεται ακόμη καλύτερο με την κυκλοφορία του Raspberry Pi 400 – ενός πλήρους προσωπικού υπολογιστή που είναι ενσωματωμένος σε ένα πληκτρολόγιο 78 πλήκτρων και ξεκινά από την τιμή των 70 $.

Το Pi 400 έχει σχεδόν τις ακριβείς διαστάσεις του επίσημου πληκτρολογίου και hub Raspberry Pi, αλλά με όλες τις επιπλέον θύρες και υποδοχές που απαιτούνται για να το μετατρέψει σε υπολογιστή. Η ισχύς παρέχεται από τον ίδιο – αν και ελαφρώς συντονισμένο – τετραπύρηνο επεξεργαστή Broadcom BCM2711 που βρίσκεται στο Raspberry Pi 4, μαζί με 4 GB RAM, WiFi διπλής ζώνης, Bluetooth 5.1, Gigabit Ethernet και τρεις θύρες USB (δύο USB 3.0 και ένα USB 2.0). Υπάρχουν επίσης δύο θύρες micro HDMI, ένα GPIO header και μια υποδοχή κάρτας microSD για OS και αποθήκευση δεδομένων.

Η Computer Unit των 70$ είναι η πολύ καλή επιλογή: παίρνετε το πληκτρολόγιο και θα χρειαστεί να προσθέσετε το “power” και αξεσουάρ. Ωστόσο, το υπολογιστικό κιτ 100 Pi των 400$ περιλαμβάνει power supply, ποντίκι, μια προσχηματισμένη κάρτα microSD 16 GB, έναν οδηγό για αρχάριους και ένα καλώδιο «micro HDMI to HDMI-A». Είναι πολύ παρόμοιο με το Desktop Kit, αλλά με ακόμη λιγότερα ανταλλακτικά.

Η έμπνευση πίσω από το Pi 400 προήλθε από «προκλήσεις για λιγότερο τεχνικούς χρήστες στη διαμόρφωση μιας συσκευής με πολλά εξαρτήματα, συχνά χωρίς πρακτική υποστήριξη, εξαιτίας των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 και τις επισκέψεις στο σπίτι», επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raspberry Pi, Eben Upton.

Τα Raspberry Pi Desktop Kits θα παραμείνουν προς πώληση για άτομα που θέλουν να αγοράσουν μοντέλα με διαφορετικές δυνατότητες μνήμης. Η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχέδια να προσφέρει μια έκδοση 2 GB του Pi 400, λόγω του ότι η αναλογική εξοικονόμηση κόστους είναι αρκετά μικρή, αλλά μπορεί να αποφασίσει να προσφέρει ένα καλύτερο μοντέλο για «μεγάλες εταιρικές ή εκπαιδευτικές εφαρμογές όπου η συσσωρευμένη εξοικονόμηση κόστους αξίζει» περαιτέρω.

Το Raspberry Pi 400 είναι διαθέσιμο για αγορά από σήμερα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Η επίσημη λίστα μεταπωλητών βρίσκεται εδώ.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο