αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRandi Zuckerberg προς ιδρυτές: «Δουλειά, ύπνος, οικογένεια, γυμναστική, φίλοι. Διαλέξτε 3»

Randi Zuckerberg προς ιδρυτές: «Δουλειά, ύπνος, οικογένεια, γυμναστική, φίλοι. Διαλέξτε 3»

Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, για τη σημασία της ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ενώ κατά καιρούς ακούμε διάφορα tips, για το πως μπορείς να το πετύχεις αυτό. Πριν μερικά χρόνια, το 2011, η επιχειρηματίας Randi Zuckerberg (και αδερφή του Mark), είχε σχολιάσει σε tweet της, το συγκεκριμένο θέμα.

Η ίδια θεωρεί ότι μάλλον δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Όσο και να προσπαθήσεις. Έτσι, ένας ιδρυτής μιας επιχείρησης έχει το μεγάλο δίλημμα: Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη δουλειά, τον ύπνο, τους φίλους, τη γυμναστική ή την οικογένεια. Να επιλέξει 3 πράγματα από αυτά.

Είναι μια άποψη με την οποία συμφωνούν και άλλοι επιχειρηματίες. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο ιδρυτής της Storenvy, Jon Crawford, τόνισε: «Δουλειά, ύπνος, οικογένεια, γυμναστήριο ή φίλοι. Διάλεξε 3». Όπως εξηγεί, αν θέλεις να περνάς πολύ χρόνο με τους φίλους σου, να δεις… όλες τις ταινίες που πάνε για Όσκαρ, να κοιμάσαι καλά και αν γυμνάζεσαι, τότε μάλλον δεν θα μπορείς να δώσεις όλα όσα χρειάζονται σε μια startup.

Σίγουρα έχουμε δει και εξαιρέσεις. Ανθρώπους, δηλαδή, που έφτασαν στην μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία και δηλώνουν ότι έχουν χρόνο για διασκέδαση και διακοπές. Θα πρέπει όμως μάλλον να θεωρείται δεδομένο, ότι ακόμα και αυτοί στο ξεκίνημα τους «στριμώχτηκαν» για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + fifteen =