αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑRamsés Gallego: Η βασική ερώτηση της κυβερνοασφάλειας σήμερα είναι ποιος έχει πρόσβαση και σε τί

Ramsés Gallego: Η βασική ερώτηση της κυβερνοασφάλειας σήμερα είναι ποιος έχει πρόσβαση και σε τί

Στο πλαίσιο του 21ου ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, το οποίο λαμβάνει χώρα σήμερα 14 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό θέμα “Break the Barriers” ο Ramsés Gallego, Chief Technology Officer, OpenText Cybersecurity επικεντρώθηκε σε θέματα κυβερνοασφάλειας, εμπιστοσύνης και ταχύτητας δεδομένων εν έτει 2023.

Στην τοποθέτησή του, ο Ramsés Gallego, ανέφερε ότι το μέλλον εξαρτάται από αυτό που κάνουμε σήμερα και ότι η εποχή μας είναι η πιο γρήγορη από ποτέ. «Σήμερα μιλάμε για αλλαγή εποχής, όχι εποχή αλλαγών, αυτή η ταχύτητα της ψηφιοποίησης και όλων των μεταβολών που συμβαίνουν δεν έχει ξαναυπάρξει ποτέ. Ο Γκαουντί είπε ότι η πρωτοτυπία σημαίνει επιστροφή στις ρίζες, επιστροφή στην αρχή. Το DNA είναι το αρχικό μόριο κάθε κυρίαρχου οργανισμού, αυτό είναι που μεταφέρει τις βασικές λειτουργίες ενός οργανισμού, από την γέννηση μέχρι την αναπαραγωγή. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εμπιστοσύνη, κατανόηση και παρατήρηση, συμμόρφωση, επί της ουσίας» σημείωσε το στέλεχος.

Κατά τον ίδιο, τα χαρακτηριστικά της αλλαγής είναι η ταχύτητα, η ποικιλία της και ο όγκος της. «Εκατομμύρια συμβάντα λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, τα οποία πρέπει ως επαγγελματίες να παρακολουθούμε για να αποδείξουμε ότι κάτι συνέβη. Μην εμπιστεύεστε, μην πιστεύετε, αλλά πάντοτε να επαληθεύετε» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Gallego.

Ο κ. Gallego, εξάλλου, έκανε λόγο και για τις καινοτομίες του ψηφιακού κόσμου και στο κατά πόσο οι σημερινοί επαγγελματίες είναι έτοιμοι να τις παρακολουθήσουν και να τις αντέξουν: «Το μήνυμα που λαμβάνουμε από παντού είναι ότι πλέον μιλάμε για ριζοσπαστική καινοτομία. Όλα τα άσχημα του ψηφιακού κόσμου είμαστε εμείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά τα άσχημα.  Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα αντοχής και αντίστασης, συνίσταται στα ρήματα προβλέπω, ανακάμπτω και εξελίσσομαι. Στο παιχνίδι της ζωής πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε περιορισμένους πόρους, αλλά με αυτούς πρέπει να κερδίσουμε» δήλωσε.

Παρομοίασε, δε, τις επιχειρήσεις με σκακιέρες στις οποίες συνδέονται η ταυτότητά τους, τα δεδομένα και οι εφαρμογές: «Κάθε επιχείρηση του πλανήτη έχει τρεις σκακιέρες όπου συνδέονται η ταυτότητα, τα δεδομένα και οι εφαρμογές.

Η κρίσιμη ερώτηση για την κυβερνοασφάλεια είναι ‘’ποιος έχει πρόσβαση και σε τί’’. Στο ψηφιακό cloud κάποια στιγμή θα βρέξει δεδομένα και είναι σημαντικό να υπάρχει μια ‘’ομπρέλα’’ που θα μας προστατεύει από τις κυβερνοεπιθέσεις» υπογράμμισε ο ίδιος.

Σημαντικό ρόλο, εξάλλου, για τον κ. Gallego παίζουν και τα ‘’σκιώδη’’ data, τα οποία συχνά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ελέγξουν: «Τα δεδομένα συνήθως είναι δομημένα, ξέρουμε ότι μπορούμε να τα ελέγξουμε, υπάρχουν όμως και τα μη δομημένα δεδομένα, αυτά που δεν γνωρίζουμε, που βρίσκονται κάπου κρυμμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας στην ομιλία του ότι η ευφυΐα και η αποτελεσματικότητα στην επαγγελματική διαδρομή είναι δύο στοιχεία που δίνουν στους εργαζόμενους υστεροφημία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + four =