αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPublic Group: Χτίζει οικοσύστημα scale-up εταιριών, με Douleutaras.gr, iRepair κ.α.

Public Group: Χτίζει οικοσύστημα scale-up εταιριών, με Douleutaras.gr, iRepair κ.α.

Tο Public Group αναπτύσσει ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτόμων scale-up εταιρειών γύρω από τo Public, προκειμένου να φέρει στους καταναλωτές μια νέα, συναρπαστική, omnichannel εμπειρία αγορών, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Υιοθετώντας ένα πρωτοποριακό για την αγορά μοντέλο, στόχος του Public Group είναι να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα του omnichannel retailing, διαμορφώνοντας μια κοινότητα από ταλαντούχους ανθρώπους, καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα και τεχνολογικές πλατφόρμες. Προσδοκία επίσης του ομίλου είναι να διαδραματίσει έναν θετικό ρόλο στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καλλιεργώντας ένα θετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ταλαντούχων ανθρώπων και εταιριών.

Το οικοσύστημα του Public Group περιλαμβάνει επίσης τον επενδυτικό βραχίονα, Public Capital Partners, μέσω του οποίου θα αναπτύξει επενδυτικές πρωτοβουλίες ύψους €20 εκ. σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Retail Tech & eCommerce, Fintech, Logistics, Digital Payments, EdTech, καθώς και Entertainment & Analytics. Στο επίκεντρο αυτών θα είναι εταιρίες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, ενώ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale-up).

Η δημιουργία του Public Group στηρίχθηκε στην επιτυχία του Public, που αποτελεί ένα κορυφαίο και αγαπητό brand, αλλά και έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει ξεχωριστές εμπειρίες με κορυφαίες προτάσεις πολιτισμού, τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες που εμπνέουν τους ανθρώπους για μια πιο ευχάριστη και ξέγνοιαστη ζωή. Από τις ψηφιακές πληρωμές ως την επισκευή, την παράδοση και την εγκατάσταση συσκευών, μεταξύ άλλων, στόχος του Public Group είναι, μέσω των καινοτομιών που αναπτύσσονται από το οικοσύστημα, να φέρνει στους καταναλωτές Public την καλύτερη λύση και μια εξαιρετική εμπειρία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόσφατη επένδυση στην iRepair, την κορυφαία εταιρεία επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα που προστέθηκε στο οικοσύστημα του Public Group, φέρνει στα καταστήματα Public την πιο ολοκληρωμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών στο κομμάτι του service.

Αντίστοιχα, η συμμετοχή του Ομίλου στο Douleutaras.gr θα εξασφαλίσει στους πελάτες Public πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα οικιακών υπηρεσιών.

Και οι συνεργασίες συνεχίζονται, χάρη στη συμμετοχή του Public Group στη VentureFriends, το venture fund που επενδύει σε Seed και Series A startups, δίνοντας έμφαση στους τομείς του PropTech, FinTech, Marketplaces, TravelTech και SaaS.

Ποντάροντας παράλληλα στην in-house ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, το Public Group εγκαινιάζει το Public Next, ένα tech hub που αναπτύσσει πληροφορικά συστήματα και εφαρμογές λογισμικού ειδικά για το Retail & eCommerce, βοηθώντας έτσι έναν οργανισμό να απελευθερώσει όλες του τις δυνατότητες και να παραμείνει μπροστά στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =