αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPublic και MediaMarkt δημιούργησαν δύο «ενωμένα» υπερκαταστήματα

Public και MediaMarkt δημιούργησαν δύο «ενωμένα» υπερκαταστήματα

Στη δημιουργία δύο καταστημάτων Public, όμορα με υφιστάμενα καταστήματα της αλυσίδας ηλεκτρικών MediaMarkt προχώρησε ο όμιλος Olympia Development, σηματοδοτώντας τη στρατηγική κοινής ανάπτυξης των δύο λιανικών του δικτύων.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του ελέγχου της αλυσίδας στην Ελλάδα και τις σχετικές εγκρίσεις από την ΕΠΑΝ, ο όμιλος προχωρά στη δημιουργία συνεργιών, τη διοικητική ενοποίηση αλλά και την εμπορική αξιοποίηση των δύο σημάτων, ενισχύοντας έτσι την πολυκαναλική του παρουσία στο λιανεμπόριο.

Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε δύο νέα flagship καταστήματα Public σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ήδη φιλοξενούν καταστήματα MediaMarkt στην Αθήνα και στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Η προσθήκη των δύο καταστημάτων ενισχύει την γεωγραφική διασπορά του δικτύου της εταιρείας Public-MediaMarkt, που αριθμεί πλέον 69 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η συνολική επένδυση στα δύο νέα καταστήματα Public ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και αφορά στη δημιουργία του μεγαλύτερου καταστήματος του δικτύου Public στην Ελλάδα με συνολικό εμβαδόν 2.550 τ.μ. στη Λεωφόρο Συγγρού και του νέου καταστήματος 1.150 τ.μ. στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργιών, ήδη στο ηλεκτρονικό κατάστημα Public.gr είχαν ενταχθεί είδη οικιακών συσκευών της MediaMarkt, ενώ το επόμενο στάδιο αφορά στη «συμβίωση» των δύο μαρκών και στις offline αγορές.

Το νέο αθηναϊκό κατάστημα Public εδρεύει σε έναν από τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού 340. Γειτνιάζει με το αντίστοιχο της MediaMarkt και αποτελεί το μεγαλύτερο κατάστημα του δικτύου στην Ελλάδα. Διαθέτει δωρεάν parking 400 θέσεων αλλά και πλήρη γκάμα. Διαθέτει επίσης μεγάλο αναγνωστήριο, παιδότοπο, αλλά και χώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων.

Το νέο κατάστημα Public στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 341) έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του με επιτυχία δίπλα από το κατάστημα της MediaMarkt, ενισχύοντας την εμπορική κίνηση στην περιοχή αλλά και το προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Με συνολικό εμβαδό 1.150 τ.μ., το κατάστημα προσφέρει ευρύτατη γκάμα προϊόντων από τον χώρο του βιβλίου, του gaming και της τεχνολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Public-MediaMarkt, κ. Χρήστος Καλογεράκης ανέφερε σχετικά:

«Το πλάνο ενοποίησης Public-MediaMarkt συνεχίζεται δυναμικά το 2020. Η ενδυνάμωση της πολυκαναλικής προσέγγισης των δύο μαρκών, τώρα και μέσω της γειτνίασης των καταστημάτων τους, σηματοδοτεί τη νέα εποχή της εταιρείας στην πράξη και υπογραμμίζει την ετοιμότητα και την επάρκειά της να προσφέρει στους καταναλωτές την πλέον ολοκληρωμένη εμπειρία. Ξεκινήσαμε τη μεγάλη διαδρομή της συνεργασίας μας κερδίζοντας το στοίχημα του e-commerce με την είσοδο των οικιακών συσκευών της MediaMarkt στο marketplace του public.gr και τώρα συνεχίζουμε ακόμα πιο τολμηρά συνδέοντας αυτή τη δυναμική με τη φυσική παρουσία δύο νέων καταστημάτων Public που πρακτικά βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη με καταστήματα MediaMarkt».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο