αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑProject Tempo: Αυτή είναι η game streaming που ετοιμάζει η Amazon

Project Tempo: Αυτή είναι η game streaming που ετοιμάζει η Amazon

Μόλις στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, κ. Phil Spencer, τόνισε ότι ο πραγματικός ανταγωνισμός για τη Microsoft δεν θα έρθει από τις Sony και Nintendo, αλλά από τις Google και Amazon. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως σέβεται τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις του gaming, αλλά από τη στιγμή που οι Google και Amazon εστιάζουν στο πως να φέρουν το gaming στα χέρια 7 δισεκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο, τότε αντιλαμβάνετε κανείς που παίζεται το πραγματικό παιχνίδι.

Ο αγώνας για το ποιος θα είναι αυτός που θα καταφέρει να προσφέρει υπηρεσία τύπου “Netflix για games” έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με τη Google να έχει κάνει τα πρώτα βήματα λανσάροντας το Stadia, την Nvidia να χτυπά με λίγο διαφορετικό τρόπο με το GeForce NOW, αλλά και τη Microsoft να δοκιμάζει σε beta testers την υπηρεσία Project xCloud. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και η Sony ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο, αλλά σήμερα μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται να “μπουκάρει” και η Amazon.

Η τελευταία δεν είναι άγνωστη στον χώρο του gaming. Το κάθε άλλο, μάλιστα, αφού ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει στα χέρια της το Twitch το 2014 (έναντι $970 εκατ.), ενώ ασχολείται και με την παραγωγή δικών της video games, όπως το New World που περιμένουμε τον επόμενο μήνα. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η New York Times, η Amazon αναπτύσσει ήδη τη δική της πλατφόρμα game streaming με κωδική ονομασία “Project Tempo” και φυσικά θα βασιστεί στους servers της για να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να παίζει ακόμη και σε “φθηνές συσκευές”.

Η NYT σημειώνει ότι στο αρχικό χρονοδιάγραμμα προοριζόταν να λανσάρει το Project Tempo μέσα στο 2020, αλλά η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού θα πάει πίσω την ιστορία τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =