αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPrimark: Οι αυξημένες πωλήσεις της αλυσίδας και οι πληροφορίες για… ερχομό στην Ελλάδα

Primark: Οι αυξημένες πωλήσεις της αλυσίδας και οι πληροφορίες για… ερχομό στην Ελλάδα

Η αλυσίδα μόδας Primark είχε ισχυρές πωλήσεις ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς οι Βρετανοί αγοραστές επικεντρώθηκαν σε ρούχα μειωμένης τιμής εν μέσω επίμονα υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

H Associated British Foods Plc δήλωσε ότι οι πωλήσεις της Primark αυξήθηκαν κατά 7,9% το πρώτο τρίμηνο και η αλυσίδα έφτασε στο υψηλότερο μερίδιο αγοράς της τις 12 εβδομάδες έως τις 10 Δεκεμβρίου. Η AB Foods είναι πλέον πιο σίγουρη για τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους για την Primark, με το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο να αναμένεται να ξεπεράσει το 10% φέτος.

Ωστόσο, η απόδοση του λιανοπωλητή ήταν μικτή σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, με ορισμένες να επηρεάζονται από τοπικές οικονομικές αντιξοότητες. Η αύξηση των πωλήσεων στην Primark ήταν 2,1%, λόγω των τιμών.

Ο βρετανικός όμιλος, του οποίου οι δραστηριότητες κυμαίνονται από τα παντοπωλεία έως τη γεωργία, παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του από την Primark. Η μετοχή της AB Foods έχει κερδίσει περίπου 22% τον τελευταίο χρόνο.

Κατά καιρούς έχουν βγει στη δημοσιότητα πληροφορίες που κάνουν λόγο για μπάσιμο της Primark στην Ελληνική αγορά. Πληροφορίες που είδαμε πριν λίγους μήνες, έλεγαν ότι το ενδιαφέρον της Primark για την ελληνική αγορά έχει αναζωπυρωθεί, τονίζοντας μάλιστα ότι γίνονται συζητήσεις για μπει στο νέο κτίριο του Μινιόν όταν αυτό ανοίξει μέσα στο 2024. Από την πλευρά της Dimand, που έχει στα «χέρια» το κτίριο, δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Primark είχε φτάσει στο παρά πέντε να μισθώσει τους χώρους του retail στον Πύργο του Πειραιά, αποτελώντας τον μισθωτή-«άγκυρα» (anchor tenant), αλλά η συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε. Πιο πριν είχε κοιτάξει και προς… Ελληνικό μεριά, στα πλαίσια της ανάπλασης- γίγας που γίνεται εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, η αλυσίδα φαίνεται ότι «κοιτά» προς την χώρα μας αναζητώντας την καλύτερη επιλογή για να ανοίξει κατάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 3 =