αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPoker Face: Πως να πετύχεις το «παγωμένο πρόσωπο» και να κρύψεις τα συναισθήματα σου σε μια κατάσταση

Poker Face: Πως να πετύχεις το «παγωμένο πρόσωπο» και να κρύψεις τα συναισθήματα σου σε μια κατάσταση

Πιθανόν έχεις ακούσει την έκφραση Poker Face. Ο όρος έγινε πιο mainstream το 2008 όταν η Lady Gaga έκανε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι ”Poker Face”. Τι σημαίνει όμως; Προέρχεται από το Poker. Ωστόσο, χρησιμοποιείται και στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, όταν κάποιος βρίσκεται σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, συχνά λένε ότι διατηρεί… poker face. Αυτό σημαίνει ότι φαίνεται να ελέγχει πλήρως την εξωτερίκευση των συναισθημάτων, ακόμα κι αν η αδρεναλίνη κυλάει στις φλέβες του και η καρδιά χτυπά στο στήθος του.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο. Είτε είσαι στο τραπέζι του πόκερ, είτε οπουδήποτε αλλού. Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές για το τέλειο Poker Face. Για να κρύψεις τα συναισθήματα σου σε διάφορες καταστάσεις.

Ελέγξτε τις εκφράσεις σας

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε ένα Poker Face είναι να κρατάτε υπό έλεγχο τις εκφράσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, θα πρέπει να κρατάτε τις εκφράσεις του προσώπου σας ουδέτερες. Εάν δείξετε οποιοδήποτε συναίσθημα, οι ‘αντίπαλοί’ σας θα μπορούν να σας διαβάσουν σαν ανοιχτό βιβλίο.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εξασκηθείτε στον έλεγχο των εκφράσεών σας στην καθημερινή ζωή. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ευτυχισμένοι, προσπαθήστε να μην χαμογελάτε. Ή, εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι, προσπαθήστε να μην σφίγγετε τα φρύδια σας. Όσο περισσότερο μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, τόσο καλύτερο Poker Face θα έχετε.

Μια άλλη εξάσκηση είναι να φανταστείτε μια κατάσταση που θα σας έκανε να αντιδράσετε συναισθηματικά και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να κρατήσετε το πρόσωπό σας ουδέτερο.

Αποφύγετε τις ταραχές

Ένα άλλο σημάδι που αποκαλύπτει ότι είστε νευρικοί ή λέτε ψέματα, είναι αν αρχίσετε να ταράζεστε. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθείτε να μείνετε ακίνητοι. Εάν δεν μπορείτε να μην ταράζεστε, προσπαθήστε να το κάνετε με τρόπο που δεν είναι πολύ αισθητό. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε με ένα βραχιόλι ή ένα δαχτυλίδι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν παίζετε πολύ, διαφορετικά οι άλλοι θα καταλάβουν ότι κάτι συμβαίνει.

Για να αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να κρατάτε τα χέρια σας απασχολημένα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τα βάλετε στην αγκαλιά σας ή στο τραπέζι. Ή θα μπορούσατε να κρατήσετε ένα ποτό στο ένα χέρι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν το πιάνετε πολύ σφιχτά, διαφορετικά θα δείετε πόσο νευρικοί είστε.

Πρακτική

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε καλύτεροι σε οτιδήποτε είναι να εξασκηθείτε. Έτσι και εδώ, δοκιμάστε να εξασκηθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το πρόσωπό σας όταν προσπαθείτε να το κρατήσετε ουδέτερο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εξασκηθείτε με φίλους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε σχόλια σχετικά με το πόσο καλά τα πάτε.

Ψάξτε για συνέπεια

Όταν προσπαθείτε να ‘διαβάσετε’ το πρόσωπο πόκερ κάποιου, ένα από τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε είναι η συνέπεια. Αυτό σημαίνει ότι αν το πρόσωπο κάποιου αλλάζει, πιθανότατα είναι επειδή μπλοφάρει. Έτσι, αν δείτε τα φρύδια κάποιου να ανασηκώνονται ή τα μάγουλά του να κοκκινίζουν, μάλλον προσπαθεί να κρύψει κάτι.

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μερικές φορές τα πρόσωπα των ανθρώπων αλλάζουν για άλλους λόγους. Επομένως, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή σε ολόκληρο το άτομο, όχι μόνο στο πρόσωπό του. Αν δείτε το σώμα κάποιου να σφίγγει ή αρχίσει να ταράζεται, μάλλον κάτι προσπαθεί να κρύψει.

Γλώσσα του σώματος

Το Poker Face σας δεν αφορά μόνο το πρόσωπό σας. Αφορά επίσης τη γλώσσα του σώματός σας. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι κάνει το σώμα σας. Σκύβετε στην καρέκλα σας; Χτυπάς το πόδι σου; Ταλαιπωρείτε με τα χέρια σας; Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να αποκαλύψουν το πώς νιώθετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 20 =