αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑPokemon Go: Το «mobile φαινόμενο» του 2016 κοντεύει… το 1 δισ. δολάρια σε έσοδα

Pokemon Go: Το «mobile φαινόμενο» του 2016 κοντεύει… το 1 δισ. δολάρια σε έσοδα

Το Pokemon GO είναι το παιχνίδι που διατέθηκε το καλοκαίρι του 2016 κάνοντας τεράστια επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ παράλληλα έστρεψε τα βλέμματα όλων στο mobile gaming. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για έσοδα που θα έφταναν το 1 δισ. δολάρια τον πρώτο χρόνο.

Ωστόσο το παιχνίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πριν περάσει ο χρόνος κατάφερε να έχει έσοδα 950 εκατ. δολαρίων μέσα στο 2016. Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν στους παίκτες, όμως υπάρχουν in-app αγορές, με τους παίκτες να αγοράζουν διάφορα εργαλεία για να πιάσουν το αγαπημένο τους Pokemon και να ανέβουν level.

Το παιχνίδι που αναπτύχθηκε από τη Niantic, ήταν το πρώτο που έφτασε τα 600 εκατ. δολάρια και γίνεται το πρώτο που ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάστηκαν μόνο 110 μέρες, που είναι ο μισός χρόνος από το Candy Crush Saga (που χρειάστηκε 250 μέρες). Να σημειωθεί ότι το Pokemon Go δεν ήταν διαθέσιμο παντού αρχικά.

Μπορεί τα έσοδα να εκτοξεύτηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως τα Pokemon στα συνολικά έσοδα έρχονται στην τρίτη θέση μετά από Monster Strike και Clash Royale.

Όπως σημειώνει το Techblog.gr, το Pokemon GO έφτασε 500 εκατ. downloads από τότε που κυκλοφόρησε, οι παίκτες του συνολικά έχουν διανύσει 8.7 δισ. χιλιόμετρα. Εκτιμάται ότι η επιτυχία του παιχνιδιού έγκειται στο ότι προσέλκυσε άτομα που δεν ήταν gamers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − seven =