αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣPlazz: Ο συνιδρυτής της εφαρμογής που σου κλείνει ξαπλώστρα στην παραλία, μιλά στο It’s Possible

Plazz: Ο συνιδρυτής της εφαρμογής που σου κλείνει ξαπλώστρα στην παραλία, μιλά στο It’s Possible

Σίγουρα έχεις βρεθεί μπροστά σε αυτό το σκηνικό, ειδικά αν πας σε πολυσύχναστες παραλίες: Ξεκινάς να πας για μπάνιο, φτάνεις στην παραλία και εκεί διαπιστώνεις… ότι είναι ήδη sold out. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες. Τότε, αρχίζει μια μικρή περιπέτεια. Κάνεις βόλτες στην παραλία μήπως και αποχωρήσει κάποιος για να κάτσεις, ρωτάς τους υπεύθυνους, στέκεσαι για ώρα στο ήλιο μήπως δεις κάποια κίνηση.

Σε αυτό το συνηθισμένο πρόβλημα, αποφάσισε να δώσει λύση η ελληνική εφαρμογή Plazz. Ο συνιδρυτής του app, Λευτέρης Φαρμάκας, μιλά στο It’s Possible. Εξηγεί πως προέκυψε η ιδέα, σε ποιες περιοχές έχει επεκταθεί η εφαρμογή, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το πώς μπορεί να σταθεί επιχειρηματικά τον χειμώνα, μια τέτοια «summer ιδέα».

Πριν δημιουργήσετε την εφαρμογή σας, πηγαίνατε στις οργανωμένες παραλίες και δυσκολευόσασταν να βρείτε ξαπλώστρα; Ήταν, δηλαδή, ένα πρόβλημα που το είχατε διαπιστώσει και οι ίδιοι;

Είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε η Plazz. Το καλοκαίρι του 2014 και επιστρέφοντας ο Μάνος Πατεράκης (συνιδρυτής της Plazz), από τις καλοκαιρινές του διακοπές (στα Χανιά) στο γραφείο (είμαστε ιδρυτές του digital agency REDIRECT), τον ρώτησα αν πήγε στα Φαλάσαρνα. Η απάντησή του ήταν: «Φυσικά και πήγα. Έκανα 45 λεπτά δρόμο, έφτασα, αλλά δεν βρήκα ούτε μία ξαπλώστρα να κάτσω. Να σου πω, δεν θα ήταν ωραίο να υπάρχει ένα app, ώστε να μπορείς να κάνεις κράτηση της ξαπλώστρας σου;». Αυτό ήταν, έτσι απλά ξεκίνησε η Plazz. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την Plazz και το επόμενο καλοκαίρι του 2015, βγήκαμε live με μία παραλία, την Astir Beach.

Πως ακριβώς λειτουργεί η Plazz;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αφού εγγραφούμε στην Plazz, επιλέγουμε παραλία, ημέρα που θα την επισκεφτούμε, συγκεκριμένη ξαπλώστρα, προ-πληρώνουμε μέσω πιστωτικής κάρτας και απλά πηγαίνουμε στην παραλία να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο.

Παράλληλα, μέσα από την Plazz έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε επιπλέον υπηρεσίες (π.χ. καφέ, χυμό, αναψυκτικό, σνακ, parking, water sports) που προσφέρουν οι παραλίες σε καλύτερες τιμές ειδικά και αποκλειστικά για τους χρήστες της εφαρμογής.

Σε ποιες τοποθεσίες της Ελλάδας υπάρχουν παραλίες που συνεργάζονται με την εφαρμογή σας;

Φέτος, με πολύ συντονισμένη και οργανωμένη δουλειά, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε σε όλη την Ελλάδα. Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο. Επίσης ξεκινάμε σιγά σιγά κάποιες συνεργασίες στην Κύπρο.

Οι δύο συνιδρυτές της Plazz: Λευτέρης Φαρμάκας και Μάνος Πατεράκης

Ήταν εύκολο να πείσετε τους ιδιοκτήτες παραλιών να μπουν στην Plazz;

Στην αρχή, η απάντηση είναι αναμενόμενη. «Είμαστε πλήρης, τι άλλο θα μας προσφέρει η πλατφόρμα». Όταν μιλάμε όμως μαζί και καταλαβαίνουν, ότι η πλατφόρμα μας, θα τους οργανώσει, θα τους κάνει πιο εύκολη τη ζωή, θα επικοινωνήσουμε την παραλία τους (beach bar) σε πολλά κανάλια, άρα σε πολλούς τουρίστες, αρχίζουν και πείθονται και όταν πλέον αρχίζουμε τη συνεργασία και βλέπουν αυτά που έχουμε πει να γίνονται πράξη, τότε γινόμαστε οι καλύτεροι συνεργάτες. Γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι οι συνεργασίες αυτές που θα μας κάνουν την Plazz, καλύτερη.

Με δεδομένο ότι το project σας δουλεύει κυρίως το καλοκαίρι, ποιο είναι το business plan σας για τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμο όλο το έτος;

Είναι αλήθεια, ότι το προϊόν μας είναι καλοκαιρινό, αλλά όταν εδώ είναι χειμώνας, κάπου αλλού είναι καλοκαίρι. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε και ήδη συζητάμε με περιοχές – χώρες που στο χειμώνα μας, αυτές έχουν καλοκαίρι (π.χ. Ντουμπάι, Μεξικό). Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε ένα προϊόν που θα δουλεύει 12 μήνες.

Ξεκινήσατε το 2015. Μέχρι σήμερα έχετε λάβει ή όχι κάποια εξωτερική χρηματοδότηση; Και πως σχεδιάζετε να κινηθείτε σε αυτό το κομμάτι γενικότερα.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία χρηματοδότηση. Η Plazz προς το παρόν στηρίζεται σε κεφάλαια των μετόχων της.

Σίγουρα μετά το φετινό καλοκαίρι θα αναζητήσουμε – διεκδικήσουμε κάποια χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα και να προχωρήσουμε και πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας.

Πλέον, όταν πάτε στην παραλία, κλείνετε από πριν ξαπλώστρα μέσω της Plazz;

Φυσικά, άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τον κάνει κάποιος. Γλυτώνει χρόνο και ταλαιπωρία. Μπορεί να καθίσει εκεί που θέλει, αν είναι γονιός μπροστά στη θάλασσα, αν είναι παρέα, όλη μαζί. Άλλωστε αυτό που θέλει κάποιος είναι να απολαύσει το μπάνιο του. Και η Plazz σου δίνει τη δυνατότητα να μία μοναδική εμπειρία στην παραλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =