αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑPlanet Hunters: Μπορείς να βοηθήσεις τους αστρονόμους να βρουν κρυμμένους εξωπλανήτες

Planet Hunters: Μπορείς να βοηθήσεις τους αστρονόμους να βρουν κρυμμένους εξωπλανήτες

Αν έχετε ένα ενδιαφέρον για το διάστημα αλλά ποτέ δεν μπορέσατε να ασχοληθείτε ουσιωδώς με αυτό, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Το Planet Hunters Next-Generation Transit Search (NGTS) το οποίο αποτελείται από μία διεθνή ομάδα αστρονόμων, έχει στα χέρια του ψηφιακά αρχεία πέντε ετών τα οποία χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Το NGTS λοιπόν καλεί το κοινό να βοηθήσει τους αστρονόμους να αναγνωρίσουν πλανήτες εκτός Ηλιακού συστήματος.

Η αποστολή σας, αν την αποδεχτείτε, θα είναι να εντοπίσετε άστρα των οποίων η φωτεινότητα πέφτει για λίγο, μία συχνή ένδειξη πως ένας πλανήτης περνάει από μπροστά τους. Το καλύτερο είναι πως δε χρειάζεστε κάποια εμπειρία ή γνώσεις στην αστρονομία, παρά μόνο παρατηρητικότητα και υπομονή όσο περνάτε από τις εικόνες που έχουν συλλέξει τα τηλεσκόπια του NGTS.

Τα πακέτα δεδομένων είναι πολλά. Κάθε 10 δευτερόλεπτα τα τηλεσκόπια του NGTS καταγράφουν εικόνες χιλιάδων άστρων στον ουρανό. Για τον εντοπισμό μειώσεων στη φωτεινότητά τους χρησιμοποιούνται αλγόριθμοι, αλλά κι αυτοί δεν είναι τέλειοι.

Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τη σελίδα του Planet Hunters NGST για να ξεκινήσετε. Δεν υπάρχει διαδικασία εγγραφής ή χρέωση, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας web browser και πάθος για επιστημονικές ανακαλύψεις. Και που ξέρετε, μπορεί χάρη σε εσάς να έχουμε την επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στο κυνήγι των πλανητών εκτός του Ηλιακού συστήματος.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =