αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑPitchstor: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η καινοτόμα πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα

Pitchstor: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η καινοτόμα πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης η άντληση χρηματοδότησης για νέες επιχειρήσεις ήταν σχεδόν αδύνατη, καθώς οι τράπεζες λόγω έλλειψης ρευστότητας έπαψαν να δανείζουν, και η εύρεση επενδυτών στην Ελλάδα ήταν κάτι αδύνατο εάν όχι ανέφικτο.

Η καινοτόμα πλατφόρμα Pitchstor έρχεται για να λύσει αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τη δύναμη του crowdfunding και του fintech. Νέοι επιχειρηματίες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις, μπορούν να δημιουργήσουν μια καμπάνια στην πλατφόρμα και να ξεκινήσουν να αντλούν τα χρήματα που χρειάζονται, διαφημίζοντας παράλληλα το προϊόν ή την επιχείρηση τους. Οι χρήστες προς το παρόν μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση υπό τη μορφή δωρεών (donations) και προ-πώλησης προϊόντων ή ανταποδόσεων (rewards), ενώ πολύ σύντομα θα εισαχθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω εταιρικών μεριδίων (equity).  Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς το Pitchstor επιδιώκει να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τον καθένα να δημιουργήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης σε 4 απλά βήματα, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη καθοδήγηση. Στόχος της, είναι να βοηθήσει την ελληνική οικονομία και γενικότερα την επιχειρηματικότητα να διαφύγει από την έλλειψη πόρων, ανοίγοντας τον δρόμο προς την έννοια της συλλογικής οικονομίας και της χρηματοδότησης η οποία προέρχεται από απλούς ανθρώπους γύρω μας και φυσικά χρησιμοποιώντας την πανίσχυρη δύναμη του διαδικτύου. Απώτερο όραμα αποτελεί η πρόσβαση σε όλους στην ανεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την επιχείρηση τους καθώς και η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί τις πρώτες της καμπάνιες οι οποίες αξιολογούνται πριν δημοσιευτούν στο ευρύτερο κοινό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα των projects που αναζητούν χρηματοδότηση. Η εταιρεία μόλις πρόσφατα κατάφερε να εδραιώσει την συνεργασία της με την αμερικάνικη εταιρεία PayPal, η οποία θα αναλαμβάνει με ασφάλεια την διακίνηση και μεταφορά χρημάτων εντός της πλατφόρμας.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αγγλία και την Ελλάδα, διευρύνοντας έτσι την γεωγραφική της εμβέλεια και επιδιώκοντας να αντλήσει κεφάλαια από ξένους υποστηρικτές και επενδυτές. Η παρουσία της είναι γνωστή για τα βραβεία που έχει αποσπάσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ο επιταχυντής της τράπεζας Barclay’s στη Νέα Υόρκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 8 =