αρχικηVIRALPireos 252 Urban Regeneration: Ένα παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε κάτι εντελώς νέο (Εικόνες)

Pireos 252 Urban Regeneration: Ένα παλιό εργοστάσιο μετατρέπεται σε κάτι εντελώς νέο (Εικόνες)

Η Noval Property, η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.), βάσει αξίας χαρτοφυλακίου, προχωρά στην ανάπλαση των παλαιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων που στέγασαν το πρώτο εργοστάσιο της Viohalco στον Ελαιώνα (Ταύρος).

Η εταιρεία σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και μία πολυσύνθετη ομάδα μελετητών έχουν σχεδιάσει το master plan, βάσει του οποίου θα αναπτυχθεί μία πρότυπη και βιώσιμη αστική ανάπλαση. Πρόκειται για ένα σύνθετο πολιτιστικό, εμπορικό, οικιστικό και τουριστικό πόλο έλξης επισκεπτών, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσείο, ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Αξιοποιώντας τη βιομηχανική και πολιτιστική κληρονομιά της Viohalco και επενδύοντας στη δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού, όραμα της Noval Property είναι το έργο της Πειραιώς 252 να αποτελέσει έναν ισχυρό συνδετικό ιστό για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού τετραγώνου μητροπολιτικής εμβέλειας. Σε συνδυασμό με τους παρακείμενους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, του Φεστιβάλ Αθηνών και του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Ελληνικός Κόσμος, η Noval Property ευελπιστεί να δημιουργήσει μία αναδυόμενη «Design District».

undefined

Συνολικά, προγραμματίζεται να αναπτυχθούν περίπου 55.000 τ.μ., εκ των οποίων το 25% θα αφορά κατοικίες, το 25% γραφεία, το 14% το ξενοδοχείο, το 20% θα φιλοξενεί χρήσεις εμπορίου και εστίασης, το 14% πολιτιστικές εγκαταστάσεις και ένα επιπλέον 2% αθλητικές εγκαταστάσεις. Η Πειραιώς 252 στοχεύει να αποτελέσει το πρώτο έργο στην Ελλάδα με πιστοποίηση LEED Gold Neighborhoodγια την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

undefined

Το κατασκευαστικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας στην οποία βρίσκεται σήμερα, με το επόμενο σημαντικό χρονικό ορόσημο να αποτελεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τις επιτρεπόμενες χρήσεις μέσω του πολεοδομικού εργαλείου του ΕΣΧΑΣΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 14 =