αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑPipoll: Μια ελληνική εφαρμογή που παρουσιάζει τι πιστεύουν οι πολίτες για θέματα επικαιρότητας

Pipoll: Μια ελληνική εφαρμογή που παρουσιάζει τι πιστεύουν οι πολίτες για θέματα επικαιρότητας

Μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablet οι πολίτες πλέον μπορούνε να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση της Κοινής Γνώμης εκφράζοντας άμεσα τη γνώμη τους πάνω σε θέματα της επικαιρότητας ενώ παράλληλα μπορούν και να ενημερώνονται.

Πρόκειται για την εφαρμογή Pipoll, που επιτρέπει στους χρήστες της να πάρουν θέση για τα γεγονότα που τους αφορούν, συμμετέχοντας σε ψηφο-
 φορίες καταγραφής της κοινής γνώμης.

Πως λειτουργεί

Το Pipoll θέτει σε καθημερινή βάση ένα νέο ερώτημα πολιτικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος και καλεί τον πολίτη να πάρει θέση επιλέγοντας μια από τις διαθέσιμες εναλλακτικές απαντήσεις που του δίνονται. Το σύνολο των απόψεων αποτυπώνεται άμεσα σε ποσοστά υπό μορφή δημοσκόπησης.

Σκοπός της εφαρμογής είναι η άμεση και αντικειμενική καταγραφή της άποψης των πολιτών ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι είναι αυτό που πιστεύει η κοινή γνώμη.

Δημοσιογράφοι, πολιτικά κόμματα, επιχειρηματίες ακόμη και πολίτες που δεν έχουν λάβει μέρος στις έρευνες, μπορούν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα των ερευνών είτε μέσω της εφαρμογής είτε μέσω της ιστοσελίδας του Pipoll.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να κοινοποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών που τους ενδιαφέρουν στα social media και να ξεκινούν έτσι έναν δημόσιο διάλογο στον διαδικτυακό τους κύκλο. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν τις δικές τους προτάσεις για το επόμενο ερώτημα στο Pipoll.

Χαρακτηριστικά

Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν.
Δεν περιέχει διαφημίσεις.
Διατίθεται σε Android και σε iOS.
Δεν δημοσιεύονται προσωπικά δεδομένα του χρήστη.
Η ψήφος είναι απόρρητη.

Διαθέσιμο και σε iOS και Android

-Android App: https://goo.gl/Vjnqww
-iOS App: https://goo.gl/o7c5Tc

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 17 =