αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ startupper που ξεκίνησε με 200 ευρώ στον λογαριασμό και έχτισε μια εταιρία 6 δισ. δολαρίων

Ο startupper που ξεκίνησε με 200 ευρώ στον λογαριασμό και έχτισε μια εταιρία 6 δισ. δολαρίων

Κάποιοι ξεκινούν σχεδόν από το μηδέν. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Hanno Renner. Πριν από περίπου 6 χρόνια ίδρυσε την Personio. Σήμερα, η startup του είναι μία από τις πιο πολύτιμες της Ευρώπης, με αξία 6,3 δισ. δολαρίων.

Ο Renner είναι ο CEO της εταιρίας. Και όπως λέει στο CNBC, η εταιρία του είχε μόλις 200 ευρώ στον λογαριασμό της προτού λάβει την πρώτη της πραγματική χρηματοδότηση.

Ο ίδιος ξεκίνησε το project το 2015 στο Μόναχο, μαζί με τους Roman Schumacher, Arseniy Vershinin και Ignaz Forstmeier. Οι τέσσερις τους ήταν συμφοιτητές στο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Μάνατζμεντ. 

https://tech.eu/wp-content/uploads/2016/07/Personio_Founders_Web.jpg

Η ιδέα για την Personio, η οποία εστιάζει στην εξυπηρέτηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ήρθε όταν ένας φίλος παραπονέθηκε ότι δυσκολευόταν να διαχειριστεί τις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού στην εταιρεία όπου εργαζόταν ως επικεφαλής τεχνολογίας επειδή δεν είχε το κατάλληλο λογισμικό. Έτσι, οι 4 τους αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια λύση. Ως φοιτητές δεν είχαν γραφείο και έτσι εργάζονταν σε οποιοδήποτε χώρο έβρισκαν στο κολλέγιο για να χτίσουν το πρώτο προϊόν λογισμικού της Personio. Συγκέντρωσαν όσες αποταμιεύσεις είχαν για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα κόστη.

Μόλις βρήκαν πελάτες οι οποίοι πλήρωσαν για να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρώτο προϊόν λογισμικού, χρησιμοποίησαν τα έσοδα για να αγοράσουν τις πρώτες τους άδειες λογισμικού, να νοικιάσουν έναν μικρό χώρο γραφείων και να προσλάβουν λίγους υπαλλήλους.

Τον Ιούλιο του 2016, η Personio άντλησε 2,1 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης, από επενδυτές που περιλάμβαναν την Global Founders Capital, η οποία έχει στηρίξει πολλές μεγάλες εταιρείες. Ο 31χρονος Renner λέει ότι προτού η Personio μπορέσει να λάβει αυτόν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, οι ιδρυτές της έπρεπε να διασφαλίσουν ότι έχουν πληρώσει όλα τα τιμολόγια, κάτι που όπως εξήγησε, είναι συνηθισμένος όρος μιας συμφωνίας χρηματοδότησης.

«Έχω ακόμη screenshot από εκείνο τον τραπεζικό λογαριασμό. Είχαμε 200 ευρώ στην τράπεζα προτού λάβουμε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ο οποίος ήταν 2 εκατ. ευρώ, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον με πόσο λίγα χρήματα κινούμασταν έως τότε».

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική, με αρκετές χρηματοδοτήσεις. Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, η Personio άντλησε 270 εκατ. δολάρια και φτάνοντας σε μία αποτίμηση 6,3 δισ. δολαρίων.

Σήμερα η εταιρία απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζομένους ενώ έχει «σηκώσει» συνολικά πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 20 =