αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κάνουν δεκάδες προσλήψεις, αλλά θέλουν να ξαποστείλουν 1.200 εργαζομένους»: Άνω-κάτω το εσωτερικό της Τρ. Πειραιώς

«Κάνουν δεκάδες προσλήψεις, αλλά θέλουν να ξαποστείλουν 1.200 εργαζομένους»: Άνω-κάτω το εσωτερικό της Τρ. Πειραιώς

Ενώ είχε φανεί ότι ο αναβρασμός στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς οδεύει προς εκτόνωση, τελικά φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Χτες οι εργαζόμενοι της Τράπεζας προχώρησαν σε απεργία, ενώ σε ανακοίνωση τους είναι ιδιαίτερα αιχμηροί σχετικά με την τελευταία πρόταση της διοίκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση της διοίκησης «αντί να διορθώνει τα πράγματα και να καθησυχάσει τους εργαζομένους της τράπεζας βάζει νέα ερωτήματα, κρύβει θανάσιμους κίνδυνους, δημιουργεί μεγαλύτερη θολούρα και σίγουρα δεν απαντάει στις αγωνίες των συναδέλφων. Την ώρα που η τράπεζα Πειραιώς κάνει δεκάδες νέες προσλήψεις, την ίδια στιγμή θέλει να ξαποστείλει 1200 εργαζόμενους στο πυρ το εξώτερον».

Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί ένα πλαίσιο αρχικής συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς – ΟΤΟΕ για τους εργαζόμενους της τράπεζας, στο οποίο σημειώνεται πως «οποιαδήποτε μελλοντική λύση επιλέξει, θα υπάρχει προστασία της απασχόλησης, χωρίς απολύσεις και πως θα διαφυλαχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων πλαισιώσουν το όποιο νέο σχήμα».

Ειδικότερα η διοίκηση της Τράπεζας παρουσίασε μια πρόταση σύμφωνα με την οποία:

*Οποιαδήποτε μελλοντική λύση επιλέξει η Τράπεζα, θα υπάρξει προστασία της απασχόλησης χωρίς απολύσεις.

*Θα διαφυλαχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων πλαισιώσουν το όποιο νέο σχήμα.

*Οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε όποιο μελλοντικό σχήμα υπάρξει, εκτός εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν.

Εκ μέρους της τράπεζας σημειώνεται ότι η εφαρμογή των παραπάνω αποτελεί επαρκή και αποδεκτή διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και ότι «τα σημεία αυτά υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του νόμου και διαμορφώνουν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους, σύμφωνα με τη διαχρονική θέση της Τράπεζας για την προστασία και τη διασφάλισή τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 19 =