αρχικηVIRALPatriko: Πως ένα σπίτι του 1925 στο Κουκάκι, μεταμορφώθηκε σε ένα στιλάτο διαμέρισμα (ΦΩΤΟ)

Patriko: Πως ένα σπίτι του 1925 στο Κουκάκι, μεταμορφώθηκε σε ένα στιλάτο διαμέρισμα (ΦΩΤΟ)

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ακούμε για το Κουκάκι κυρίως λόγω… Airbnb. Εκεί όμως κρύβεται και μια άλλη αλήθεια: Πολλά είναι τα κτίρια που έχουν ανακαινιστεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Σε κάποιες περιπτώσεις και λόγω Airbnb.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει στο Κουκάκι σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, και πλέον θεωρείται ως μια από τις πιο trendy γειτονιές της Αθήνας. Εκεί θα βρεις και το Patriko. Ένα σπίτι του 1925 το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως με σκοπό να παραχωρηθεί για βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι σχετικές εργασίες έγιναν από το αρχιτεκτονικό γραφείο, Cadu. Το διαμέρισμα έχει εμβαδόν 105 τ.μ. και αποτελείται από δύο κεντρικούς χώρους – το χωλ εισόδου και την τραπεζαρία (γύρω από τους οποίους ήταν οργανωμένη η αρχική κάτοψη), δύο υπνοδωμάτια, την κουζίνα, το λουτρό και το WC. Η χωροθέτηση των παραπάνω λειτουργιών στο διαμέρισμα καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την απώλεια της συμμετρίας και της περιμετρικής πρόσβασης σε φυσικό φωτισμό μετά το διαχωρισμό του ισογείου

Η επέμβαση επιδιώκει να διηγηθεί την ιστορία του κτιρίου και να αναδείξει την πληθώρα των υφιστάμενων αρχιτεκτονικών στοιχείων. Τα τσιμεντοπλακάκια, τα πατώματα και τα ξύλινα κουφώματα συντηρήθηκαν ή επισκευάστηκαν και ένα μεταλλικό δοκάρι που αποξηλώθηκε από το δάπεδο χρησιμοποιήθηκε για να φτιαχτεί ένα νέο έπιπλο. Η κουζίνα, το λουτρό και το WC σχεδιάστηκαν εκ νέου, καθώς τα παλαιότερα είχαν αποξηλωθεί.

Το λευκό χρώμα επικρατεί και πλαισιώνει τα διαφορετικά χρώματα που επιλέχθηκαν για τον κάθε χώρο. Στο χωλ και την τραπεζαρία, η ώχρα του δαπέδου καθρεπτίζεται στην οροφή, στα υπνοδωμάτια το πράσινο λεβάντας καλύπτει τη βάση των τοίχων και οι τοίχοι του διαδρόμου χρωματίστηκαν σε πορφυρή απόχρωση αναδεικνύοντας τα υφιστάμενα τσιμεντοπλακάκια.

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/01.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/06.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/07.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/08.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/14.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/15.jpg

http://www.cadu.gr/data/projects/koukaki/images/20.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =