αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Panic Button» έρχεται στο Tinder

«Panic Button» έρχεται στο Tinder

Το Tinder σχεδιάζει να προσθέσει κουμπί πανικού (“Panic Button”) σε περίπτωση που ένα ραντεβού αποδειχθεί επικίνδυνο.

Η νέα προσθήκη θα δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Wall Street Journal και θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη νιώσει κίνδυνο να ενεργοποιεί το “Κουμπί πανικού”.

Τις περιπτώσεις συναγερμού θα διαχειρίζεται μια θυγατρική εταιρία της Tinder, η “Noonlight”, η οποία μόλις λαμβάνει το σήμα κινδύνου, θα στέλνει μήνυμα και θα τηλεφωνεί κατευθείαν στον χρήστη, με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση και να δει τι βοήθεια χρειάζεται.

Σε περίπτωση που κρίνει ότι κινδυνεύει, αμέσως θα ειδοποιείται η αστυνομία, η οποία με τη σειρά της θα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσει το άτομο και να το προστατεύσει (live τοποθεσία, κινητό τηλέφωνο).

Η Tinder και η Noonlight δεσμεύτηκαν πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα των χρηστών στα οποία θα αποκτούν πρόσβαση για διαφημιστικούς σκοπούς. Όπως τόνισαν, το μόνο και κύριο που τους αφορά είναι να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των χρηστών τους.

Όσον αφορά την κατά λάθος ενεργοποίηση του “Panic Button” θα μπορεί να απενεργοποιηθεί με τη χρήση ενός κωδικού. Η διευθύνων σύμβουλος της Match (η εταιρία στην οποία υπάγεται η Tinder), Mandy Ginsberg, τόνισε ότι “εάν κάποιος ενεργοποιήσει το κουμπί πανικού κατά λάθος και δεν το αντιληφθεί, το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί είναι κάποιος να χτυπήσει την πόρτα του”.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =