αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOwkin: Αυτή η startup είναι ο νέος Ευρωπαϊκός «μονόκερος»

Owkin: Αυτή η startup είναι ο νέος Ευρωπαϊκός «μονόκερος»

Η Owkin είναι ο νέος Ευρωπαϊκός «μονόκερος». Η startup «σήκωσε» χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. δολαρίων από την φαρμακοβιομηχανία Sanofi. Και η αποτίμηση της ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια.

Η Γαλλική startup αναπτύσει αλγόριθμους πρόγνωσης οι οποίοι στοχεύουν στη βελτίωση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων θεραπειών κατά του καρκίνου.

Με την επένδυση αυτή η Sanofi θα αποκτήσει ποσοστό των μετοχών της Owkin μεταξύ 10% με 15%, σύμφωνα με τον εκ των ιδρυτών και διευθύνοντα σύμβουλο της startup, Τομάς Κλοζέλ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται συνεργασία, βάσει της οποίας η Owkin θα δημιουργήσει προγνωστικά μοντέλα και θα βοηθήσει στην αξιολόγηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία κατά τεσσάρων τύπων καρκίνου μέσω της πλατφόρμας της.

Από τη μεριά της η Sanofi δήλωσε ότι θα καταβάλει 90 εκατ. δολάρια προκαταβολικά για τα τρία πρώτα χρόνια συνεργασίας και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες πληρωμές εάν τα βιοϊατρικά μοντέλα της Owkin αποδειχθούν επιτυχημένα.

«Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία μας. Υποδεικνύει την εμπιστοσύνη μιας φαρμακευτικής στην τεχνολογία και την πλατφόρμα μας, η οποία κατανοεί τη σημασία της ανακάλυψης φαρμάκων και των κλινικών δοκιμών», αναφέρει ο Κλοζέλ. 

Η startup αναπτύσσει τους αλγόριθμους και την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης εγκαθιστώντας τα σε ιατρικά και ερευνητικά κέντρα. Παράλληλα εγκαθιστά servers σε κάθε ένα από τα κέντρα που συμφώνησαν να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. 

Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν συγκεντρώνονται σε μια ενιαία πλατφόρμα και παραμένουν στα χέρια κάθε μεμονωμένου νοσοκομείου ή ερευνητικού κέντρου. Η διαδικασία, αν και δαπανηρή, διασφαλίζει ότι τα ιατρικά δεδομένα διατηρούνται σε τοπικό επίπεδο και μειώνει τον κίνδυνο για κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με τον Κλοζέλ. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − twelve =