αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOracle: Έχουμε συμφωνία με το TikTok

Oracle: Έχουμε συμφωνία με το TikTok

Η Oracle  τη Δευτέρα επιβεβαίωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της TikTok, ByteDance, λίγες εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε την εκποίηση της TikTok στις ΗΠΑ, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η πρόταση συμφωνίας πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα το πρωί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να επανεξετάσει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα. “Θα πω απλώς από την άποψή μας, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο κώδικας είναι, ένας, ασφαλής, τα δεδομένα των Αμερικανών είναι ασφαλή, τα τηλέφωνα είναι ασφαλή και θα προσπαθούμε να συζητήσουμε με την Oracle την επόμενες μέρες”, είπε.

“Η Oracle επιβεβαιώνει τη δήλωση του υπουργού Μνούτσιν, ότι αποτελεί μέρος της πρότασης που υπέβαλε η ByteDance στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατά την οποία η Oracle θα λειτουργήσει ως αξιόπιστος πάροχος τεχνολογίας”, δήλωσε η Oracle τη Δευτέρα. 

Η Microsoft, η οποία ανταγωνίζεται την Oracle στο cloud computing και το λογισμικό βάσης δεδομένων, ενδιαφερόταν επίσης για το κοινωνικό μέσο. Ωστόσο, η προσφορά της Microsoft απορρίφθηκε και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από τη διαδικασία στις 13 Σεπτεμβρίου. Η Microsoft δήλωσε στις 2 Αυγούστου ότι είχε συνομιλήσει για την απόκτηση της TikTok στις ΗΠΑ. Η Walmart ενδιαφερόταν επίσης για την TikTok για τις εμπορικές δυνατότητες της εφαρμογής και ένωσε τις δυνάμεις της σε μια προσφορά με τη Microsoft, την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση μιας κοινοπραξίας με τη Softbank και τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet.

Η TikTok είπε ότι έχει πάνω από 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ. Πολλά εκατομμύρια χρήστες είναι στην εφηβεία τους, ανέφεραν οι New York Times νωρίτερα αυτό το μήνα. Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα μεταξύ των χρηστών TikTok στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο ήταν 18-24, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της βιομηχανίας Comscore.

Η Oracle και η TikTok έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον, το μάρκετινγκ. Το TikTok αποφέρει έσοδα εμφανίζοντας διαφημίσεις στους χρήστες και η Oracle προσφέρει λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι έμποροι για τη διαχείριση της διανομής διαφημίσεων στο Facebook και σε άλλα κανάλια. Το TikTok προσθέτει γρήγορα χρήστες, ενώ  τα έσοδα της Oracle μειώθηκαν σε τέσσερα από τα οκτώ πιο πρόσφατα τρίμηνα.

Η Oracle διατηρεί δεσμούς με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σάφρα Κατζ ήταν μέλος της μεταβατικής ομάδας του προέδρου Τραμπ και ο Λάρι Έλισον, συνιδρυτής της εταιρείας και πρόεδρός της, διοργάνωσε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ σε ένα από τα σπίτια του στην Καλιφόρνια νωρίτερα αυτό το έτος. Ο Λέον Πανέτα, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα, έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Oracle. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 9 =