αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑOpenCourses: Μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες μαθήματα ελληνικών πανεπιστημίων

OpenCourses: Μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες μαθήματα ελληνικών πανεπιστημίων

Η Εθνική Πύλη Αναζήτησης Ανοικτών Μαθημάτων OpenCourses υλοποιήθηκε το 2013 με πόρους του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ψηφιακή πλατφόρμα η οποία παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες πανεπιστημιακά μαθήματα όλων των επιστημονικών πεδίων, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Τα μαθήματα καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το επιστημονικό φάσμα και είναι ομαδοποιημένα τόσο ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα όσο και ανά θεματική περιοχή.

Τα χιλιάδες πανεπιστημιακά μαθήματα που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας OpenCourses απευθύνονται πραγματικά σε όλους. Σε αυτούς που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να τις φρεσκάρουν στην επιστήμη που έχουν σπουδάσει ή να αποκτήσουν περισσότερες επαγγελματικές ικανότητες. Επίσης, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές για επανάληψη μαθημάτων και από μαθητές με σκοπό τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η παρακολούθηση μαθημάτων της πλατφόρμας OpenCourses είναι εντελώς δωρεάν, αυτόνομη, δεν απαιτεί εγγραφή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, δεν υποστηρίζεται από καθηγητές και δεν οδηγεί σε τίτλους ή πιστοποιητικά εκπαίδευσης. Ο μεγαλύτερος όγκος του περιεχομένου της πλατφόρμας OpenCourses είναι ελεύθερος για εκπαιδευτική χρήση, με την προϋπόθεση ότι αναφέρονται οι δημιουργοί του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =