αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOpen Coffee #83: Ένα event που είχε… μέχρι και ποδήλατα στη σκηνή (ΒΙΝΤΕΟ)

Open Coffee #83: Ένα event που είχε… μέχρι και ποδήλατα στη σκηνή (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καθιερωμένο ραντεβού πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά. Στο Open Coffee, στο Μουσείο Μπενάκη της Οδού Πειραιώς. Με την προσέλευση να ξεκινά στις 6:00 για τον πρώτο καφέ, στη συνέχεια να ακολουθούν οι παρουσιάσεις των projects και μετά να ακολουθεί το γνωστό networking.

Στο event παραβρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και των startups (και όχι μόνο). Το It’s Possible ήταν εκεί και παρακολούθησε όλη την εκδήλωση, η οποία είχε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, αρκετή τεχνολογία και… ποδήλατα στη σκηνή.

Ποιοι μίλησαν όμως στο χτεσινό (25/11) Open Coffee; Είδαμε τρεις παρουσιάσεις. Ο Γιώργος Φιλιώτης, ιδρυτής της Paradox Kinetics, παρουσίασε το ηλεκτρικό ποδήλατο 3,5 ίππων που έχει κατασκευάσει αυτός και η ομάδα του. Ναι, το παρουσίασε live πάνω στη σκηνή.

Επίσης, οι Γιώργος Μποντζιος και Γιώργος Μπουζιάνας, ιδρυτές της Fieldscale, παρουσίασαν ίσως το πιο «τεχνολογικό» project της βραδιάς. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προϊόντων hardware προϋποθέτει την προσομοίωση των ιδιοτήτων τους σε κατάλληλο λογισμικό. Η Fieldscale, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κατασκευάζει το πρώτο εργαλείο στον κλάδο που τρέχει στο σύννεφο, με ταχύτητες πολλαπλάσιες του ανταγωνισμού και χρησιμοποιείται ήδη από κορυφαίες εταιρείες του χώρου.

Παρουσίαση Νο3: Η εύρεση κατάλληλης νομικής συμβουλής αποτελεί ακόμη και σήμερα δυσεπίλητο πρόβλημα για επιχειρηματίες και μη. Το instalaw επιχειρεί να το λύσει δημιουργώντας ένα λειτουργικό marketplace για νομικούς, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε αξιόπιστη νομική συμβουλή για όλους. Η ιδρύτρια του, Μυρτώ Τσίμα, παρουσίασε την πλατφόρμα, μιλώντας επίσης για τα μελλοντικά σχέδια της.

Και τέλος το The People’s Trust. Το οποίο παρέχει ποσό ως και 10 χιλιάδων ευρώ και συμβουλευτικές υπηρεσίες, χωρίς αντάλλαγμα, σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν μία βιώσιμη επιχείρηση που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Για όσους ψάχνουν τα βασικά για να ξεκινήσουν, ο Paul Kidner, General Manager, μίλησα αναλυτικά για την πρωτοβουλία του. Δείτε ολόκληρο το event στο παραπάνω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 7 =