αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά online projects που μπορείς να «τρέχεις» ακόμα και από την παραλία. Μήπως να ξεκινήσεις κάποιο από αυτά;

Επτά online projects που μπορείς να «τρέχεις» ακόμα και από την παραλία. Μήπως να ξεκινήσεις κάποιο από αυτά;

Ο καιρός είναι ήδη καλοκαιρινός. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να κάνεις επαγγελματικά σχέδια. Και -γιατί όχι- τώρα που άνοιξε και το lockdown να ξεκινήσεις ένα δικό σου project. Με στόχο φυσικά να το αναπτύξεις και να έχεις έσοδα από αυτό. Η αρχή μπορεί να γίνει remote. Από το laptop σου. Άλλωστε, η πανδημία μας έμαθε ανάμεσα σε άλλα ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν remote με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναπτυχθεί πολύ και η τάση με τους digital νομάδες. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις ή χώρες, ζώντας μοναδικές εμπειρίες ενώ παράλληλα εργάζονται. Όλη η δουλειά γίνεται από το laptop και το smartphone τους. Και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στην μετά lockdown εποχή, με πολλές χώρες να θέλουν να προσελκύσουν αυτούς τους remote εργαζόμενους. Μέσα στο παιχνίδι θέλει να μπει και η Ελλάδα.

Τώρα θα δούμε μια… καλοκαιρινή λίστα. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 7 online projects που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα και να τα «τρέχεις» ακόμα και από την παραλία.

1# Freelance δημιουργός περιεχομένου. Τα websites στην εποχή μας είναι αμέτρητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φτιάχνει και το περιεχόμενο. Μπορείς λοιπόν να γίνεις ένας δημιουργός περιεχομένου. Να παρέχεις άρθρα για ένα ή περισσότερα sites. Ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή να συνεργαστείς και με εταιρικά blogs. Κλείσε συμφωνίες για να πληρώνεσαι ανά μήνα ή «με το κομμάτι». Δες εδώ μια λίστα με μερικά ξένα τέτοια sites.

2# Μεταφραστής. Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Και δεν έχει σημασία από ποια τοποθεσία κάνεις τις μεταφράσεις σου. Αρκεί να είναι καλές.

3# Digital Marketing και PR. Όχι οι εταιρίες δεν χρησιμοποιούν πλέον… φυλλάδια για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, να βρουν πελάτες και να «χτίσουν» το προφίλ τους. Τις περισσότερες φορές όλα γίνονται μέσω ίντερνετ. Το Digital Marketing είναι μια ειδικότητα που «παίζει» πολύ ακόμα και στις αγγελίες που θα δεις. Μήπως να το σκεφτείς;

4# Πώληση φωτογραφιών online. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Υπάρχουν πλέον πολλά websites (δες εδώ μια σχετική λίστα) που σου επιτρέπουν να «ανεβάσεις» τις φωτογραφίες σου, και στην συνέχεια να πληρωθείς ανάλογα με τις πωλήσεις (downloads) που θα πετύχει η κάθε μια. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και με το κινητό σου, αν έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Ακόμα καλύτερα αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή.

5# Το δικό σου website. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω από έξω αυτό. Άλλωστε και το It’s Possible είναι ένα website που τρέχει full-remote. Τα δεδομένα εδώ έχουν ως εξής: Φτιάχνεις το δικό σου website (ή αναθέτεις σε κάποιον ειδικό να στο φτιάξει). Μέσα σε 1 εβδομάδα ή 15 ημέρες θα είναι στον «αέρα». Μετά το ζητούμενο είναι να χτίσεις ένα κοινό που θα σε διαβάζει (μήπως να το κάνεις μέσα στο καλοκαίρι για να είσαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο;). Και στην συνέχεια θα μπορείς να έχεις έσοδα από διαφημιστικές συμφωνίες. Το συγκεκριμένο project μπορεί να «τρέξει» ακόμα και από το σπίτι σου, από ένα cafe, έναν co-working χώρο ή μια… παραλία.

6# Chat support. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το chat box που πετάγεται σε πολλά εταιρικά sites, και σε ρωτάει: «Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;». Ανάλογα με την εταιρία, ίσως χρειαστείς και μια μικρή εκπαίδευση και ενημέρωση, πριν ξεκινήσεις. Μπορείς να αναζητήσεις μια τέτοια δουλειά μέσα από τα sites FlexJobs, Glassdoor, Monster, ZipRecruiter, CareerBuilder και Indeed. Βάζοντας στην αναζήτηση κάτι σαν “chat agent,” “chat support” ή “chat representative.”

7# Social media manager. Επίσης μπορείς να το κάνεις από οποιοδήποτε μέρος. Γίνεσαι ουσιαστικά ο διαχειριστής των social καναλιών μιας εταιρίας ή ενός επαγγελματία. Κάποια σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο μπορούν να σε βοηθήσουν. Αναζητησε δουλειές στα Upwork, Freelancer, Fiverr και PeoplePerHour.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =