αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOlympus: Κατασκευή νέου logistics center στη Ρουμανία

Olympus: Κατασκευή νέου logistics center στη Ρουμανία

H Olympus, μέλος του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, προχωράει την επένδυση η οποία θα ξεπεράσει τα €40 εκατ. για τη δημιουργία logistics center στο Brasov (Hălchiu) στην κεντρική Ρουμανία.

Το κέντρο, το οποίο που βρίσκεται υπό κατασκευή, αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης του Ομίλου στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή.

Το logistics center θα εξυπηρετεί την τοπική αγορά καθώς και τις χώρες όπου εξάγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Olympus τα οποία παράγονται στη Ρουμανία, και πιο συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Βουλγαρία και Σερβία
Παράλληλα η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο τον εξορθολογισμό των διαδικασιών αποθήκευσης και διανομής, ώστε η εταιρεία να καταναλώνει λιγότερο χρόνο και ενέργεια.

Το logistics center θα αρχίσει να λειτουργεί σταδιακά από τις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Το νέο logistics center κατασκευάζεται σε μία επιφάνεια δόμησης 13.500 τ.μ. και αποθήκη high-bay, σε 6.000 τ.μ., είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 2 και 4 βαθμών Κελσίου, ενώ έχει χωρητικότητα πάνω από 32.000 παλέτες.

«Ταυτόχρονα, αυτή η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα, που επικεντρώνεται στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών και στην ανακύκλωση», δήλωσε ο Adrian Cornea, διευθυντής του εργοστασίου της Olympus στο Brasov, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Olympus θα συνεχίσει να εστιάζει σε ποιότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =