αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑOdeon Starcity: Από τα 600.000 εισιτήρια ετησίως, στα μισόκλειστα καταστήματα και τις οικονομικές ζημιές

Odeon Starcity: Από τα 600.000 εισιτήρια ετησίως, στα μισόκλειστα καταστήματα και τις οικονομικές ζημιές

Το «λουκέτο» στο Odeon Starcity πριν από λίγα 24ωρα, ίσως δεν ήταν τόσο ξαφνικό για όσους επισκέπτονταν το συγκεκριμένο multiplex. Το Odeon Starcity άνοιξε τις πύλες του το 2005 στη Λεωφόρο Συγγρού. Όσοι το επισκέπτονταν εκείνα τα πρώτα χρόνια, διαπίστωναν ότι -ειδικά Παρασκευές και ΣΚ- ήταν γεμάτο από κόσμο. Οι ουρές στα ταμία ήταν μεγάλες, από ανθρώπους που περίμεναν να δουν κάποια ταινία. Και αν ήσουν… της τελευταίας στιγμής, ήταν πολύ πιθανό να μην έβρισκες εισιτήριο για την ταινία που ήθελες. Αφού αρκετές προβολές έφταναν να είναι sold-out. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτανε τα 600.000 εισιτήρια σε ετήσια βάση.

Δεν ήταν μόνο όμως τα σινεμά που υπήρχαν στο κτίριο του Starcity. Εκείνες τις καλές εποχές, υπήρχαν εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα οποία ήταν επίσης γεμάτα από κόσμο.

Στο υπόγειο ήταν το bowling, στο οποίο συνήθως υπήρχε αρκετή αναμονή για να βρεις κάποιον διάδρομο. Αφού ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, ειδικά τις «εμπορικές ημέρες». Το bowling συνέχιζε να λειτουργεί μέχρι και την τελευταία ημέρα, αλλά με σαφώς μικρότερη κινητικότητα.

Τα τελευταία χρόνια, το Starcity δεν ήταν τo ίδιο. Το διαπίστωνες με το που έμπαινες στο κτίριο. Τα καταστήματα στο ισόγειο ήταν σχεδόν όλα κλειστά. Ενώ οι αίθουσες σπάνια ήταν γεμάτες. Με εξαίρεση κάποιες προβολές σούπερ εμπορικών ταινιών. Η οικονομική κρίση, ο ανταγωνισμός από άλλα brands, και η άνοδος του online streaming είχαν αφήσει τα σημάδια τους.

Κάτι που αποτυπώθηκε και στα οικονομικά στοιχεία. Όπως σημειώνει το capital.gr, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για την 30η εταιρική χρήση, η Odeon Α.Ε. (Επιχείρηση Δημοσίων Θεαμάτων και Παραγωγής Και Εκμετάλλευσης Οπτικοακουστικών Έργων) εμφανίζει συνολικές υποχρεώσεις 71,9 εκατ. ευρώ και ζημιές μετά από φόρους της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών, που ανέρχεται σε 13,8 εκατ. ευρώ, είναι μικρότερος από το κόστος πωλήσεων ύψους 14,4 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την Odeon Entertainment, που διαχειρίζεται τις κινηματογραφικές αίθουσες, στην οικονομική έκθεση του 2018, ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή στο θέμα ότι λόγω των συσσωρευμένων ζημιών, “το σύνολο της αξίας των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό και συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/1920, περί της συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας, όπως αυτό έχει αντικατασταθεί από 1/1/2019 από το άρθρο 119 παρ. 4 του Ν.4548/2018”.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με το εμβληματικό κτίριο της Λ. Συγγρού. Θα ανάψουν, άραγε, ξανά τα φώτα σε αυτό;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =