αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOcyan: Μια startup με Έλληνα ιδρυτή, που έκλεισε συμφωνία με τον κολοσσό Telefonica

Ocyan: Μια startup με Έλληνα ιδρυτή, που έκλεισε συμφωνία με τον κολοσσό Telefonica

Σε ένα σημαντικό deal έφτασε η startup Ocyan. Συγκεκριμένα, έκλεισε συμφωνία και θα παρέχει blockchain υπηρεσίες στην Telefonica. Η Ocyan θα παρέχει την υποδομή που είναι απαραίτητη, για την διαχείριση και ανάπτυξη Blockchain υπηρεσιών μέσω της υπηρεσίας TrustOS της Telefonica. Κάπως έτσι, ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός θα προσφέρει blockchain λύσεις σε οποιοδήποτε cloud παροχέα ή σε data centres.

Η συμφωνία αυτη ενισχύεται επισης από επένδυση την οποία δέχτηκε η Ocyan από τους QVentures, με παράλληλη συνεργασία της Wayra UK (η οποία είναι η θυγατρική της Telefonica). Όπως αναφέρει ο Brian Hatton, από την QVentures: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε και θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επένδυση, αλλά και στην γενικότερη εξέλιξη της Ocyan, μιας εταιρίας η οποία προπορεύεται στον επιχειρηματικό χώρο των blockchain εφαρμογών».

Σημειώνεται ότι η Ocyan είναι μια startup με Έλληνα ιδρυτή. Την δημιούργησε πριν από περίπου 4 χρόνια ο Ευάγγελος Παππάς, ο οποίος διαμένει στη Βρετανία.

Αυτή η συνεργασία κάνει την Telefonica μία από τις ηγετικές εταιρείες στον χώρο του blockchain, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, σε ένα μεγάλο εύρος βιομηχανιών. Τα μελλοντικά σχέδια συμπεριλαμβάνουν την επέκταση των παροχών του TrustOS με περισσότερες API υπηρεσίες και εφαρμογές για IoT, tracing and tracking, ηλεκτρονικη ταυτοτητα (Digital ID), ηλεκτρονικου διακανονισμού (Settlement), και tokenization.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nine =