αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑOceanus Foundation: Η ελληνική startup που μπήκε στις top 10 Blockchain Startups του κόσμου, σύμφωνα με την Deutsche Bank

Oceanus Foundation: Η ελληνική startup που μπήκε στις top 10 Blockchain Startups του κόσμου, σύμφωνα με την Deutsche Bank

Μέσα στη λίστα της Deutsche Bank με τις 10 καλύτερες Blockchain Startups του κόσμου, μπήκε το Oceanus Foundation. Ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ιταλικό ίδρυμα καινοτομίας και εκπαίδευσης, H-Farm Education, στην Βενετία τον Δεκέμβρη του 2017.

Παρόλο που πέρασε επιτυχώς τις 3 φάσεις, φτάνοντας στον τελικό, το Oceanus Foundation απέρριψε την χρηματοδότηση και την ένταξη του στο Accelerator της Deutsche Bank. Προϋπόθεση για την ένταξη τους ήταν η τροποποίηση του μέσου συναλλαγών για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει, διατηρώντας μόνο το κομμάτι των υπηρεσιών μέσω της τεχνολογίας Blockchain. Οι 2 ιδρυτές, Νικόλαος Κωστόπουλος και Χριστιάνα Ζούπα, επέλεξαν να υποστηρίξουν το αρχικό τους πλάνο θεωρώντας πως η κατάργηση του ψηφιακού νομίσματος, έρχεται σε αντίθεση με το όραμα του Oceanus Foundation, δηλαδή την πλήρης ένταξη των νέων τεχνολογιών στη τόσο συντηρητική ,για την εποχή μας, ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Τα ψηφιακά νομίσματα και η τεχνολογία blockchain, είναι αλληλένδετα κομμάτια, αν και όχι αναπόσπαστα. Στόχος μας δεν αποτελεί απλά η λήψη μιας χρηματοδότησης για την δημιουργία ενός προϊόντος και την λειτουργία του Oceanus Foundation αποκλειστικά σαν εταιρεία παροχής καινοτόμων υπηρεσιών», σημειώνει η συνιδρύτρια, Χριστιάνα Ζούπα (φωτο). Και συμπληρώνει: «Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η καθιέρωση της καινοτομίας, η αποδοχή, η αξιοποίηση και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Η εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών στην ναυτιλιακή κοινότητα και η παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων για την ανάπτυξη και εκσυγχρόνιση μια τόσο δυνατής μα παράλληλα τεχνολογικά ανεκμετάλλευτης βιομηχανίας.

«Είμαστε πολύ συγκεκριμένοι στα κριτήρια επιλογής των επενδυτών μας. Δεν πρόκειται για εύκολο ούτε για γρήγορο ταξίδι και ούτε αποτελεί μια επιλογή με εξασφαλισμένη την επιτυχία. Ποιός ωκεανός άλλωστε διασχίζετε εύκολα και δίχως ‘φουρτούνες’», εξηγεί η Χριστιάνα Ζούπα.

Παράλληλα τονίζει: «Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε όχι μόνο οι συνιδρυτές μα και ολόκληρη η ομάδα του Oceanus Foundation. Βοηθητικός παράγοντας σε αυτήν μας την απόφαση έχει αποτελέσει και η “φρενίτιδα” με τα ψηφιακά νομίσματα τους τελευταίους μήνες, λαμβάνοντας ενδιαφέρον και προτάσεις από γνωστούς ναυτιλιακούς ομίλους Ελλάδας, Νορβηγίας και Ιταλίας μέχρι στιγμής. Ωστόσο, θα πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό βήμα στην Αμερική αυτόν τον Μάρτιο, το οποίο και θα ανακοινώσουμε σύντομα. Με την επιστροφή μας στην Ελλάδα, θα κάνουμε την τελική μας επιλογή που θα καθορίσει την εξέλιξη αυτών των συζητήσεων».

Σημειώνεται, ότι το Oceanus Foundation είναι η πρώτη ελληνική StartUp στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων και της τεχνολογίας Blockchain. Στόχος του Oceanus Foundation είναι ο εκσυγχρονισμός της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω της τεχνολογίας Blockchain και του ψηφιακού νομίσματος Oceanus Coin ως μέσο συναλλαγών για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία μιας εξοικειωμένης και εκπαιδευμένης τεχνολογικά κοινότητας, η οποία θα έχει όλα τα εφόδια για την υποστήριξη και ανάπτυξη της καινοτομίας στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =