αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Warren Buffett το έχει πει: «Αυτό είναι το skill που μπορεί να κάνει 50% πλουσιότερο έναν νέο»

O Warren Buffett το έχει πει: «Αυτό είναι το skill που μπορεί να κάνει 50% πλουσιότερο έναν νέο»

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για 10 σοφές φράσεις που έχει πει ο Warren Buffett. Όλες έχουν την σημασία τους. Άλλωστε ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο, σε ότι αφορά τον χειρισμό του χρήματος. Για αυτό άλλωστε έχει καταφέρει να είναι ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής. Γνωρίζει από επιχειρήσεις, επενδύσεις, αλλά και το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία.

Κάποτε ο ίδιος είχε ερωτηθεί σχετικά με την συμβουλή που θα έδινε σε έναν νέο. Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, ο γνωστός businessman ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η μία συμβουλή που θα έδινε στους νέους 21-22 ετών. Και εκείνος απάντησε πολύ συγκεκριμένα.

«Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», λέει ο Buffett.

Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους.

Και δεν έχει άδικο. Ακόμα κι αν φτιάξεις το καλύτερο project στον κόσμο, αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα του, και να επικοινωνήσεις σωστά όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα. Και εδώ υπάρχει ίσως ακόμα ένα tip: Μίλα όσο πιο απλά γίνεται. Έτσι θα καταφέρεις να «ακουμπήσεις» ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίστα: 13 δωρεάν online μαθήματα για να γίνεις μάστερ στην επικοινωνία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 7 =