αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Warren Buffett εφαρμόζει τον «κανόνα 5/25». Και κάπως έτσι εστιάζει στα πράγματα που έχουν σημασία

O Warren Buffett εφαρμόζει τον «κανόνα 5/25». Και κάπως έτσι εστιάζει στα πράγματα που έχουν σημασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας έχουν μια… χαοτική καθημερινότητα. Αυτό φυσικά γίνεται ακόμα πιο έντονο σε ανθρώπους που έχουν φτάσει σε ένα υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett έχει βρει τον τρόπο για να το αντιμετωπίζει, και να εστιάζει στα πράγματα που έχουν όντως σημασία.

Πάντα έβλεπε μακροπρόθεσμα. Ο προσωπικός του πιλότος, Mike Flint, αποκαλύπτει μάλιστα μια τακτική που χρησιμοποιεί ο γνωστός επενδυτής, έτσι ώστε να εστιάζει στα πράγματα που έχουν σημασία, και να μην αποσπάται η προσοχή του. Είναι ο κανόνας 5/25.

Ο κανόνας είναι απλός, και μάλιστα σε κάποια φάση της συνεργασίας τους, είχε ζητηθεί και από τον Mike Flint να το εφαρμόσει. Μπορεί ο καθένας να το κάνει: Πρώτα πρέπει να γράψεις σε ένα χαρτί τα 25 πράγματα που θες να κάνεις στο προσεχές χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια, επέλεξε 5 από αυτές τις εργασίες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσένα. Βάλε αυτές τις εργασίες στην κορυφή της λίστας.

Και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα 20 πράγματα; Δεν θα τα αγγίξεις καν. Εκεί ακριβώς είναι το κλειδί. Θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις τα 5 πράγματα που έχεις βάλει στην κορυφή της λίστας σου. Μέχρι να τα τελειώσεις, δεν θα κάνεις τίποτα άλλο. Μετά μπορείς να ασχοληθείς με τα υπόλοιπα.

Ζούμε στην εποχή των πολλών tasks, των πιεστικών deadlines και των αντιπερισπασμών. Για να φτάσεις στην επιτυχία λοιπόν, χρειάζεται να έχεις ένα σημαντικό στοιχείο: Την εστίαση. Να εστιάζεις στα σωστά πράγματα. Έτσι και εδώ, αφού επιλέξεις τα 5 από τα 25 tasks που έχεις σημειώσει στην λίστα σου, πρέπει να δώσεις στα πρώτα την απόλυτη προτεραιότητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 14 =