αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO «Tom Hanks Rule» που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι όταν παίρνουν αποφάσεις

O «Tom Hanks Rule» που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι όταν παίρνουν αποφάσεις

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Hollywood. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες. Και σίγουρα, ξέρει το τι πρέπει να κάνει κάποιος, για να ακολουθήσει μια πετυχημένη καριέρα. Μιλάμε για τον Tom Hanks, ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε στην κορυφή.

Tο αμερικανικό inc.com εστιάζει τώρα σε έναν ιδιαίτερο κανόνα, τον οποίο ονομάζει «Tom Hanks Rule». Eίναι κάτι που εφαρμόζει ο διάσημος ηθοποιός και είναι κάτι στο οποίο στηρίζονται συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι.

Πριν φτάσει στην κορυφή, όταν ο Hanks πήρε την πρώτη γεύση… επιτυχίας και οι προτάσεις άρχισαν να έρχονται, ο ηθοποιός λέει ότι πήρε ένα σημαντικό μάθημα — αυτό μπορεί επίσης να ωφελήσει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, καθώς το project τους και η φήμη αρχίζει να μεγαλώνει. Ο Hanks έχει μιλήσει για το πως έφτασε στο σημείο να κάνει τις ταινίες που ήθελε πραγματικά να κάνει. Για να το καταφέρει αυτό, λέει ο ίδιος, έπρεπε να μάθει να λέει μια… πολύ δύσκολη λέξη στους ανθρώπους. Αυτή ήταν η λέξη «όχι».

Το είδε στην δουλειά του: «Με το να λες ‘ναι’, απλά δουλεύεις. Με το να λες ‘όχι’, σημαίνει ότι επέλεξες το είδος της ιστορίας που θες να πεις και το είδος του χαρακτήρα που θες να παίξεις».

Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Και είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό σας ότι κάθε απόφαση έχει συνέπειες και ότι έχουμε μόνο ορισμένες ώρες την ημέρα, συγκεκριμένο αριθμό ημερών την εβδομάδα και συγκεκριμένες εβδομάδες το έτος.

Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι»

Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι πρέπει να πιάνεις κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά σου. Να λες «ναι», ευελπιστώντας να σου ανοιχτούν περισσότερες πόρτες και επιλογές.

Ο Steve Jobs δεν συμφωνούσε με αυτή την οπτική. Ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 6 φράσεις για να λένε «όχι» όταν χρειάζεται

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =