αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Sundar Pichai κάποτε ζούσε στην Ινδία και δεν είχε χρήματα να αγοράσει κινητό. Σήμερα είναι ο «βασιλιάς» της Google

O Sundar Pichai κάποτε ζούσε στην Ινδία και δεν είχε χρήματα να αγοράσει κινητό. Σήμερα είναι ο «βασιλιάς» της Google

Ο Sundar Pichai είναι σήμερα ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στον κόσμο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Από το 2015 και μετά, έχει αναλάβει την θέση του CEO στην Google. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο 45χρονος Pichai ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια της Ινδίας. Εκεί, όχι μόνο δεν είχε κάποια επαφή με την τεχνολογία, αλλά δεν διέθετε χρήματα ούτε για να αγοράσει ένα απλό κινητό.

Εντάχτηκε στην Google το μακρινό 2004. Για να συμβάλει στις τότε καινοτόμες προσπάθειες της εταιρίας. Ένα από τα πιο σπουδαία προϊόντα που δημιούργησε, είναι ο Chrome. Ο οποίος είναι πλέον ο πιο δημοφιλής browser. Η περιουσία του Sundar Pichai  ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό του 1,05 δισ. δολαρίων.

Ένας δισεκατομμυριούχος που πάντα… εργαζόταν για άλλους

Η ιστορία του αποδεικνύει και κάτι ακόμα: Ότι μερικές φορές δεν χρειάζεται να έχεις την δική σου επιχείρηση για να γίνεις πλούσιος. Ο ίδιος έγινε πλούσιος «δουλεύοντας για κάποιους άλλους».

Έχει βαλθεί μάλιστα να καταρρίψει την άποψη που εκφράζουν πολλοί, σύμφωνα με την οποία για να αποκτήσεις πολλά χρήματα, πρέπει να δημιουργήσεις κάτι δικό σου και να είσαι ουσιαστικά ο leader. «Είναι αλήθεια. Και δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο» λέει ο Pichai μιλώντας στο αμερικανικό Quora, αναφερόμενος τους πλούσιους υπαλλήλους.

Και εξηγεί: «Υπάρχουν απίστευτα πλούσιοι άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα, ήταν μόνο υπάλληλοι εταιριών. Αλλά εξακολουθούν να συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο, αντίστοιχο με αυτόν που έχουν διάσημοι επιχειρηματίες».

Μπορεί πολλοί να λένε, ότι οι πλούσιοι άνθρωποι βγάζουν λεφτά για τον εαυτό τους και δεν εργάζονται για κάποιον άλλο. Ωστόσο, ο Sundar Pichai θεωρεί ότι αυτό είναι «μια εσφαλμένη αντίληψη». Ο ίδιος παραθέτει μια άποψη που λέει ότι ακόμα και ένας υπάλληλος μπορεί να φτάσει σε υψηλούς μισθούς. Έτσι στη συνέχεια, αν ο εν λόγω υπάλληλος επενδύσει σωστά τα χρήματα του (π.χ. σε ακίνητα) μπορεί να πολλαπλασιάσει την περιουσία του σε βάθος χρόνου και έτσι να φτάσει να είναι πολύ πλούσιος.

«Είναι απολύτως εφικτό να πλουτίσεις ή να μην πλουτίσεις, όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις» σημειώνει ο γνωστός CEO. Λέγοντας ότι το πόση περιουσία έχει κάποιος, δεν έχει σχέση με το αν κατέχει δικές του επιχειρήσεις ή αν εργάζεται για κάποιον άλλο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι οι υπάλληλοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν… εκατομμυριούχοι, σε σχέση με αυτούς που έχουν δικές τους εταιρίες. Όλα όμως είναι δυνατά να συμβούν.

Κι όμως, κάθε πρωί διαβάζει εφημερίδα (ναι, τυπωμένη σε χαρτί)

Μια συνήθεια του γνωστού CEO που λίγοι γνωρίζουν, είναι αυτή που έχει κάθε πρωί. Ξυπνά κάπου μεταξύ 6:30 με 7:00 το πρωί. Αρκετά νωρίς δηλαδή, αλλά όχι… σοκαριστικά νωρίς, σαν άλλους διάσημους businessmen. Τι κάνει τότε;

«Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, διαβάζω ακόμα έντυπη εφημερίδα» λέει ο Sundar Pichai. Και αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο δεν περιμέναμε να ακούσουμε.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη του, διαβάζει στην Wall Street Journal σε έντυπη μορφή κάθε πρωί. Ενώ διαβάζει online τους New York Times. Μαζί με αυτά, συνηθίζει να πίνει το τσάι του και να τρώει ομελέτα. Ένα ακόμα από τα στοιχεία- έκπληξη που έχει μέσα στην ρουτίνα του, είναι ότι αρκετές φορές κάνει συναντήσεις με ανθρώπους και συζητά μαζί τους κάνοντας έναν περίπατο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 10 =