αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Sam Altman επιστρέφει στο Δ.Σ. της OpenAI

O Sam Altman επιστρέφει στο Δ.Σ. της OpenAI

Επανέρχεται ο Σαμ Άλτμαν στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAΙ, μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανατροπή του ως διεθύνοντας συμβούλου.

Η OpenAI ανακοίνωσε το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο που περιλαμβάνει τη Δρ. Σου Ντέσμποτ Χέλναμ, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, η οποία είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Pfizer και στο Συμβούλιο Συμβούλων του Προέδρου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία, την Νικόλ Ζέλιγκμαν, πρώην EVP και Παγκόσμια Γενική Σύμβουλος της Sony και Πρόεδρο της Sony Entertainment, η οποία είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο των Paramount Global, Meira GTx και Intuitive Machines, Inc. και τον Φίτζι Σίμο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Instacart, ο οποίος είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Shopify.

Τα τρία νέα μέλη θα “συνεργαστούν στενά με τα σημερινά μέλη του διοικητικού συμβουλίου Άνταμ ντ’ Άντζελο, Λάρι Σάμερς και Μπρετ Τέιλορ, καθώς και με τους Γκρεγκ, Σαμ, και τα ανώτερα στελέχη του OpenAI”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η OpenAI δεν δημοσίευσε την έκθεση της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας WilmerHale που διεξήγαγε την εσωτερική έρευνα σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανατροπή του Άλτμαν ως διευθύνοντος συμβούλου αλλά έδωσε μια περίληψή της.

“Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε σημαντική κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου και των Σαμ και Γκρεγκ”, ανέφερε ο Μπρετ Τέιλορ, προσθέτοντας ότι η έρευνα επίσης “κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συμβούλιο ενήργησε καλόπιστα”.

Ο Τέιλορ ανέφερε επίσης ότι οι ανησυχίες του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχαν να κάνουν με θέματα σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων, τα οικονομικά ή τις δηλώσεις του OpenAI προς πελάτες ή επιχειρηματικούς εταίρους, ότι ήταν “απλώς μια κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και του Σαμ Αλτμαν”.

“Καταλήξαμε ομόφωνα ότι ο Σαμ και ο Κρεγκ είναι οι σωστοί ηγέτες για την OpenAI”, κατέληξε ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του OpenAI, σε ανακοίνωσή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + eight =