αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Richard Branson «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολαρίων

O Richard Branson «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολαρίων

Σε νέα πώληση μετοχών της εταιρείας διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic προέβη την τρέχουσα εβδομάδα ο ιδρυτής της Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, μέσω του ομίλου Virgin Investments, o Μπράνσον πούλησε 10,4 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic σε εύρος τιμών που κυμάνθηκε από 25,75 δολάρια έως και 34,39 δολάρια έκαστη, σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ.

Η συνολική αξία των μετοχών που πωλήθηκαν ανήλθε, σύμφωνα με το InsiderScore.com, στο ποσό των 300 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η μετοχή της Virgin Galactic υποχωρεί κατά 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής, από τα 25,94 δολάρια που έκλεισε την Πέμπτη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Virgin Galactic ανέφερε ότι η μητρική εταιρεία Virgin Investments του Μπράνσον “σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την πώληση μετοχών για να στηρίξει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων αναψυχής, διακοπών και ταξιδίων που συνεχίζουν να επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη νέων και υφιστάμενων δραστηριοτήτων”.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διαστημικού τουρισμού επισημαίνει ότι “η Virgin Group συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Virgin Galactic”.

Σημειώνεται ότι η πώληση πακέτου μετοχών είναι η τρίτη που έχει πραγματοποιήσει ο Μπράνσον από τη στιγμή που η Virgin Galactic εισήλθε στο χρηματιστήριο μέσω SPAC το 2019. Προηγουμένως είχε προβεί στην πώληση μετοχών αξίας 504,5 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του 2020 και τίτλων αξίας 150,3 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο του 2021.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =