αρχικηVIRALO Peter Thiel ετοιμάζει το πρώτο… τεχνητό κράτος που θα επιπλέει στη θάλασσα (ΦΩΤΟ)

O Peter Thiel ετοιμάζει το πρώτο… τεχνητό κράτος που θα επιπλέει στη θάλασσα (ΦΩΤΟ)

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και πρωτοποριακό project έχει στα σκαριά ο εμπνευστής της PayPal, Πίτερ Τιελ, καθώς το όραμά του για τη δημιουργία του πρώτου κράτους που θα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας διαδικτυακών συναλλαγών φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νησιωτικό σύμπλεγμα από τεχνητούς υφάλους, που θα μπορούν να θεωρούνται ανεξάρτητο έδαφος.

Το όλο project δημιουργείται σχεδόν κατά μεσής του Ειρηνικού Ωκεανού, χιλιάδες ναυτικά μίλα από τις αυστραλιανές ακτές, ενώ το πλησιέστερο κατοικημένο έδαφος είναι το νησάκι της Ταϊτής στην Γαλλική Πολυνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του φαραωνικού έργου θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι και 300 άνθρωποι θα μπορούν να διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, ο Τιελ προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερσύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων και καζίνο, ενώ το κρυπτονόμισμα Vayron θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + five =