αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mr Metro Mall ετοιμάζει νέο εμπορικό κέντρο στα Βόρεια Προάστια

O Mr Metro Mall ετοιμάζει νέο εμπορικό κέντρο στα Βόρεια Προάστια

Ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο για σύνθετο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στην Αθήνα προωθεί ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, ο ομογενής επιχειρηματίας που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο mall του Αγίου Δημητρίου.

Όπως διαβάζουμε στο NewMoney.gr, πρόκειται για μία επένδυση ύψους 93 εκατ. ευρώ, κατά τις πληροφορίες, η οποία σχεδιάζεται σε ιδιόκτητη έκταση, αυτή τη φορά στα όρια των δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών, για την οποία ήδη έχει υποβληθεί φάκελος στο Enterprise Greece με σκοπό την ένταξή της στις διαδικασίες επιτάχυνσης και υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων. Το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε ιδιόκτητο ακίνητο 90 στρεμμάτων, το οποίο έχει αγοραστεί στο παρελθόν και θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφους, αθλητικά κέντρα, γραφεία, αναψυκτήρια, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας για παιδιά, σούπερ μαρκετ, χώρους στάθμευσης κ.α..

Η οικογένεια Κωνσταντίνου, με δεδομένες τις θετικές επιδόσεις και του Athens Metro Mall τόσο ως προς τους τζίρους όσο και ως προς την επισκεψιμότητες φαίνεται να θεωρεί τώρα ευνοϊκότερες τις συνθήκες για ένα νέο, μεγάλο project στο εγχώριο real estate, όπου τα φιλόδοξα πλάνα υπήρχαν ήδη από την προηγούμενη δεκαετία. Ο ομογενής από τη Βενεζουέλα, ο οποίος άνοιξε το Athens Metro Mall το 2010 σε μία επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ, είχε πλάνα, πρό κρίσης, για περισσότερα malls εντός κι εκτός Αθηνών, ωστόσο η πτώση στο εγχώριο λιανεμπόριο αλλά και στην αγορά ακινήτων, πήγε πίσω το σχεδιασμό. Πάντως το mall του Αγίου Δημητρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης έχει σημειώσει- λόγω θέσης δίπλα στον σταθμό του μετρό αλλά και μεγάλης περιοχής επιρροής αφού εξυπηρετεί χιλιάδες καταναλωτές σε καθημερινή βάση, υψηλά νούμερα- ενώ και το 2017 σημείωσε περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας και τζίρου των καταστημάτων, ο οποίος διαμορφώθηκε στα πέριξ των 120 εκατ. ευρώ. Το νέο, υπό σχεδιασμό εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο μέσω της εταιρείας Panita TD σχεδιάζεται σε ένα ακόμη «κομβικό» σημείο δίπλα στην Εθνική οδό και κοντά στον κόμβο με την Αττική Οδό, δίνοντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών μέσα από μία επίσης μεγάλη περιοχή επιροής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 12 =