αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mr Airbnb απολογείται: «Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες»

O Mr Airbnb απολογείται: «Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες»

Με τάσεις αυτοκριτικής εμφανίστηκε ο συνιδρυτής και CEO της Airbnb, Brian Chesky. Σε νέα συνέντευξη του στην συνδρομητική έκδοση των The Times, αποσπάσματα της οποία δημοσιεύει και το Forbes, ο γνωστός επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη. «Αναπτυχθήκαμε τόσο γρήγορα, που κάναμε λάθη» τόνισε ο ίδιος.

«Παρασυρθήκαμε. Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες. Ένα reset για όλα και για όλους» τόνισε ο CEO της Airbnb.

O ίδιος έχει προτείνει να δοθεί προτεραιότητα σε μικρούς, καθημερινούς οικοδεσπότες, και όχι τόσο στους μεγαλύτερους εμπορικούς φορείς. «Υποστηρίζουμε τη διαμονή και τις υπηρεσίες που είναι μοναδικές. Είτε προσφέρονται από επιχείρηση, είτε από solo ιδιοκτήτη» είπε επίσης. Υπογραμμίζοντας την σημασία της αυθεντικότητας. Μια τάση «go back to the basics». Και όπως εξηγεί ο Chesky θέλει να επικεντρωθεί στη φιλοξενία σε τοπικές αγορές ακινήτων και σε λιγότερο γνωστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς

Ο Chesky έδωσε επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το ένα τέταρτο των άμεσων απωλειών των περίπου 700.000 οικοδεσποτών.

Όπως σημειώνει, τα lockdown έφεραν ένα «τραύμα, τρέλα και ξέφρενο πανικό». Κάνοντας μια ιδιαίτερη παρομοίωση: «Εκεί ήμουν, καπετάνιος του πλοίου, ενός ωραίου πλοίου. Ήταν πραγματικά ηλιόλουστα και ξαφνικά το χτύπησε μια τορπίλη. Χάσαμε το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχείρησής μας. Έχουμε πάνω από 1 δισ. δολάρια σε ακυρώσεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + seventeen =