αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mark Cuban ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματική ιδέα στα 12 του. Και δίνει μια συμβουλή στους σημερινούς νέους

O Mark Cuban ξεκίνησε την πρώτη του επιχειρηματική ιδέα στα 12 του. Και δίνει μια συμβουλή στους σημερινούς νέους

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 61χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

Ωστόσο, η πρώτη επιχειρηματική ιδέα του προέκυψε πολύ πιο πριν. Μόλις στα 12 του. ο ίδιος ο Cuban έβγαζε χρήματα πουλώντας σακούλες σκουπιδιών πόρτα-πόρτα στο προάστιο του Πίτσμπουργκ όπου μεγάλωσε. «Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσω νέα παπούτσια μπάσκετ ήταν αν είχα δουλειά», θυμάται.

Αργότερα, ως έφηβος, κέρδιζε επιπλέον χρήματα πουλώντας συλλεκτικά αντικείμενα, όπως κάρτες μπέιζμπολ, γραμματόσημα και νομίσματα. Έχει πει στο παρελθόν ότι κέρδισε αρκετά χρήματα πουλώντας πολύτιμα γραμματόσημα για να τον βοηθήσει να πληρώσει για το κολέγιο.

«Η συλλογή γραμματοσήμων είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αρχίσεις να κατανοείς τις επιχειρήσεις», είπε ο Cuban το 2014. «Κάθε γραμματόσημο έχει το δικό του επίπεδο σπανιότητας, ζήτησης, τιμής και ως συλλέκτης πρέπει να πάρεις αποφάσεις για το πότε θα κρατήσεις ένα, πότε θα το ανταλλάξεις ή θα το πουλήσεις, και πότε να επενδύσεις σε ένα νέο γραμματόσημο για τη συλλογή σου».

Τώρα, ο Cuban δίνει μια συμβουλή σε παιδιά και εφήβους που θέλουν να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις: Να αναπτύξουν «κάτι που μπορούν να παράγουν ή μια υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σε φίλους, οικογένεια και γείτονες», λέει στο CNBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 20 =