αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Kobe Bryant έκανε 400 σουτ κάθε ημέρα. Εδώ είναι τα 5 βήματα για να γίνεις master στο πεδίο σου

O Kobe Bryant έκανε 400 σουτ κάθε ημέρα. Εδώ είναι τα 5 βήματα για να γίνεις master στο πεδίο σου

Βλέπουμε όλους αυτούς τους πετυχημένους ανθρώπους γύρω μας. Οι οποίοι μοιάζουν σαν να έχουν κάτι… μαγικό. Σαν να γεννήθηκαν με κάποιο χάρισμα που αυτομάτως τους ανέβασε στην κορυφή. Ενώ το αρχικό ταλέντο μπορεί να σου δώσει μα ώθηση, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται αλλού. Στην σκληρή δουλειά, στην επιμονή και στο πλάνο.

Ο Kobe Bryant ήταν ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο. Κι όμως, η πορεία του δεν στηρίχτηκε στο αρχικό ταλέντο. Αλλά στην σκληρή δουλειά. Ο ίδιος συνήθιζε να κάνει 400 σουτ κάθε ημέρα και να καταγράφει την πρόοδο του. Ποτέ δεν επέτρεψε στον εαυτό του να σταματήσει να βελτιώνεται, ακόμα και όταν η φήμη του αυξήθηκε.

Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 5 βήματα που χρειάζονται έτσι ώστε να καταγράφεις την πρόοδο σου και να γίνει master στο πεδίο σου.

1# Προσδιόρισε τους στόχους σου και γράψε τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι άνθρωποι γράφουν τους στόχους τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν πολλούς από αυτούς.

2# Προσδιόρισε τι σε εμποδίζει από το να πετύχεις του στόχους σου. Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.

3# Εργάσου συστηματικά για να βελτιώσεις αυτό το «αδύναμο σημείο» σου. Προσπάθησε να γίνεις όσο καλύτερος μπορείς

4# Πάρε feedback από άλλους. Και δες την πρόοδο σου.

5# Ώθησε τον εαυτό σου στο να γίνεται καλύτερος. Κάνε το ξανά και ξανά.

Ο Kobe Bryant δεν γεννήθηκε ένας μεγάλος παίχτης του NBA. Αλλά μέσα από την συνεχή εξάσκηση κατάφερε να γίνει ένας master του είδους. Μπορείς να το καταφέρεις και εσύ στο πεδίο σου. ‘Η έστω, αξίζει να εξαντλήσεις τις πιθανότητες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − six =