αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Kevin O’Leary απέναντι από τον Elon Musk: «Δεν μπορείς να λες ότι η remote εργασία δεν λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, θέλουμε περισσότερο»

O Kevin O’Leary απέναντι από τον Elon Musk: «Δεν μπορείς να λες ότι η remote εργασία δεν λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, θέλουμε περισσότερο»

Μία νέα συζήτηση έχει ανοίξει ανάμεσα σε γνωστούς επιχειρηματίες, σχετικά με την remote εργασία. Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Elon Musk, τώρα έρχεται ο γνωστός επενδυτής και επιχειρηματίας, Kevin O’Leary, να παραθέσει μια εντελώς διαφορετική άποψη.

Μιλώντας στο CNN, o Kevin O’Leary είπε ότι διαφωνεί με τον Mr Tesla. Kαι προτιμά τους εργαζόμενους στις 54 εταιρείες του να εργάζονται από το σπίτι.

«Δεν μπορείς να μου λες ότι αυτό δεν λειτουργεί», είπε ο O’Leary, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN. «Στην πραγματικότητα, θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο, γιατί μειώνω το κόστος στα ακίνητα μου».

Ο O’Leary είπε ότι έχει δει μια αύξηση 20% στις ταμειακές ροές προ φόρων ως αποτέλεσμα του ότι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι από την πανδημία και μετά. Είπε ότι στις 54 εταιρείες του, περίπου το 40% από αυτές έχουν αποφασίσει ότι «δεν θα επιστρέψουν ποτέ» στο γραφείο.

Ο O’Leary είπε στο CNN ότι δεν βλέπει την πρακτική ως ηθικά εσφαλμένη.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει. Η οικονομία έχει αλλάξει. Η ηθική της εργασίας έχει αλλάξει», είπε ο O’Leary, προσθέτοντας ότι η ιδέα να επιτρέπεται στους ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως θεωρούνταν «πολύ ρισκαδόρικη» πριν από την πανδημία, αλλά από τότε έχει γίνει «μία αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος διαχείρισης έργου».

Ο Musk δεν θέλει την remote εργασία

Πριν μερικές ημέρες ο δισεκατομμυριούχος Musk είχε εκφράσει την αντίθεση του στην remote εργασία. Είπε ότι πιστεύει ότι είναι ηθικά λάθος για τους ανθρώπους της «laptop class» να υποστηρίζουν την εργασία από το σπίτι όταν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια, πρέπει ακόμα να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στη δουλειά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 7 =