αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Jeff Bezos επενδύει 57 εκατ. δολάρια… στις αγελάδες

O Jeff Bezos επενδύει 57 εκατ. δολάρια… στις αγελάδες

Στη διάθεση 57 εκατ. δολαρίων προχωρά το fund του Τζεφ Μπέζος, γνωστό ως “Bezos Earth” για την ανάπτυξη διατροφικών λύσεων για την ανάπτυξη ζωικού κεφαλαίου χαμηλής περιεκτικότητας σε μεθάνιο, καθώς με αυτό τον τρόπο θα περιοριστούν οι εκπομπές αερίων που επιβαρύνουν το κλίμα.

Η χρηματοδότηση αυτή είναι μέρος μιας δέσμευσης για διάθεση ενός δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των τροφίμων στο κλίμα και τη φύση, με τη φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζεται από τον Τζεφ Μπέζος να σχεδιάζει να διαθέσει τα υπόλοιπα 850 εκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Εκτός από την ανάπτυξη τεχνολογιών καταστολής αερίων και τη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των αλυσίδων εφοδιασμού βοοειδών, θα ανακοινώσει επίσης επιχορηγήσεις για εναλλακτικές πρωτεΐνες και πλούσιες σε φυτικές δίαιτες το επόμενο έτος.

Το σύστημα τροφοδοσίας που περιλαμβάνει από τον τρόπο καλλιέργειας, επεξεργασίας, διανομής, κατανάλωσης ή απόρριψης των τροφίμων – ευθύνεται για περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Μεγάλο μέρος αυτού του αποτυπώματος συνδέεται με την κτηνοτροφία – μια σημαντική πηγή μεθανίου, αποψίλωσης δασών και απώλειας βιοποικιλότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =