αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk και η παρέα του τα κατάφεραν: Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Falcon Heavy

O Elon Musk και η παρέα του τα κατάφεραν: Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος Falcon Heavy

Μπορεί να είχαμε καθυστέρηση για πάνω από 2 ώρες, λόγω ισχυρών ανέμων στα ανώτερα σημεία της ατμόσφαιρας της Γης, ωστόσο το ιστορικό επίτευγμα έγινε πραγματικότητα: Στις 22:45 ώρα Ελλάδος ο πύραυλος Falcon Heavy της SpaceX εκτοξεύτηκε με επιτυχία. Ξεκινώντας έτσι το ταξίδι του μέχρι τον πλανήτη Άρη.

Λίγο αργότερα, οι προωθητήρες επέστρεψαν στην Γη και προσγειώθηκαν με επιτυχία (φωτο 2), έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πάλι στο μέλλον. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους εργαζομένους της SpaceX να ξεσπούν σε επευφημίες, σε αρκετές στιγμές της διαδικασίας. Είναι δεδομένο, ότι και ο Elon Musk θα είναι πολύ ικανοποιημένος.

Ο πύραυλος θα μεταφέρει το διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο Tesla Roadster στον πλανήτη Άρη, ενώ η εκτόξευση συνοδευόταν από τους ήχους του τραγουδιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι. Ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλές σημαντικές αποστολές στο μέλλον. Ανάμεσα στις οποίες και η πρώτη αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Το It’s Possible μετέδωσε live όλη τη διαδικασία και θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη. Δείτε πάλι την εκτόξευση, στο βίντεο στο τέλος του άρθρου (29:50).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =