αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk θα χρεώνει το «μπλε τικ» στο Twitter

O Elon Musk θα χρεώνει το «μπλε τικ» στο Twitter

Είναι δεδομένο ότι ο Elon Musk θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο Twitter, από τη στιγμή που εξαγόρασε την πλατφόρμα. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Διαχείρισης Περιεχομένου, προκειμένου να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την πολιτική του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ως προς το ποια θα είναι τα όρια του περιεχομένου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό The Verge, ο μεγιστάνας θα προχωρήσει σε μια ακόμα σημαντική αλλαγή. Θα επιβάλει χρέωση σε όσους χρήστες θέλουν να έχουν το «μπλε τικ» στο προφίλ τους. Ναι, το σηματάκι που δείχνει ότι είναι ένας λογαριασμός δημόσιου ενδιαφέροντος (όπως π.χ. ενός διάσημου ατόμου, ενός οργανισμού κτλ) είναι αυθεντικός.

Το κόστος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι περίπου 20 δολάρια τον μήνα.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανεβάσει την τιμή του πακέτου premium συνδρομής που ονομάζεται Twitter Blue από τα 4,99 δολάρια τον μήνα σε 19,99 δολάρια τον μήνα, και παράλληλα να αλλάξει κάποια από τα στοιχεία που αυτή περιλαμβάνει. Όμως, η τιμή δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ακόμα και μπορεί να αλλάξει.

Ο Musk ελπίζει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του Twitter που πληρώνουν συνδρομή, ώστε τα μισά έσοδα της εταιρείας να προέρχονται από αυτήν. Όπως αναφέρει το The Verge, οι πιστοποιημένοι χρήστες αυτοί θα έχουν 90 ημέρες για να γίνουν συνδρομητές στην ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue όταν αυτή βγει στον αέρα, αλλιώς θα χάσουν την πιστοποίησή τους.

Το Twitter Blue ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους με συνδρομή $3, η οποία αυξήθηκε στα $5 τον Ιούλιο. Προσφέρει χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα να επεξεργάζεστε τα tweets, custom εικονίδια και άλλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 4 =