αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Elon Musk εξασφάλισε κεφάλαια 46,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter

O Elon Musk εξασφάλισε κεφάλαια 46,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter

Κεφάλαια συνολικού ύψους 46,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter έχει εξασφαλίσει ήδη ο Έλον Μασκ, που ετοιμάζεται να υποβάλει πρόταση εξαγοράς των μετοχών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Μασκ έχει δεσμευτεί να διαθέσει το ποσό των 33,5 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής, ποσό που περιλαμβάνει 21 δισ. δολάρια σε μετοχές και 12,5 δισ. δολάρια σε δάνεια με εγγύηση περιουσιακά του στοιχεία.

Παράλληλα, μια ομάδα τραπεζών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Morgan Stanley, έχουν συμφωνήσει να παράσχουν επιπλέον 13 δισ. δολάρια μέσω δανείων με εξασφαλίσεις έναντι του ίδιου του Twitter, σύμφωνα με την την ενημερωτική ανακοίνωση.

Το Twitter δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το θέμα, σε αίτημα του πρακτορείου Reuters.

Η τελευταία αυτή κίνηση του Μασκ έρχεται μετά τη μη ανταπόκριση του Twitter στην προηγούμενη προσφορά του ύψους 43 δισ. δολαρίων αλλά και την απόφαση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να υιοθετήσει την τακτική του “δηλητηριώδους χαπιού” -μια πρακτική που αποσκοπεί στην αποτροπή απόπειρας επιθετικής εξαγοράς καθιστώντας την εταιρεία-στόχο λιγότερο ελκυστική σε δυνητικούς αγοραστές- προκειμένου να αποτρέψει την προσπάθεια εξαγοράς του δισεκατομμυριούχου.

Ο Μασκ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως “απολυταρχικός του ελεύθερου λόγου”, έχει δηλώσει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να καταστεί ιδιωτική προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε πλατφόρμα ελεύθερου λόγου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =